På torsdagen röstade Folketinget, där invandringskritiker har majoritet, igenom de nya reglerna.

Nya politiska målet i Danmark: Skicka hem invandrare – i stället för att "integrera" dem

Publicerad 21 februari 2019 kl 14.13

Inrikes. Det danska Folketinget har idag röstat igenom ett lagpaket som innebär ett "paradigmskifte" för dansk migrationspolitik, uppger Ekot. Fokus ska nämligen ligga på att få hem invandrarna till tredje världen igen – istället för att "integrera" dem.

Gilla artikeln på Facebook

Samtidigt som Sverige fortsätter sin massinvandring drar nu andra länder åt tumskruvarna rejält. Ett av länderna är Danmark.

Den invandringspolitik som nu införs där kallas rentav för ett "paradigmskifte", alltså ett helt nytt sätt att se på invandring.

Det lagpaket som under torsdagen röstades igenom i Folketinget är resultatet av en uppgörelse mellan den borgerliga regeringen och stödpartiet Dansk Folkeparti.

– Fokus ska flyttas från integration till att flyktingar ska återvända till sina hemländer när det är möjligt, sade Peter Skaarup , Dansk Folkepartis gruppledare i Folketinget när överenskommelsen presenterades i höstas.

Tillsammans har partierna majoritet i riksdagen. Dock kommer även Socialdemokraterna rösta för de förändrade reglerna.

Det nya lagpaketet innebär bland annat att fokus kommer att flyttas "från integration till att flyktingar ska återvända till sina hemländer", som SR Ekot skriver.

Uppgörelsen innebär också att kriminella invandrare ska placeras på en öde ö, att det så kallade integrationsbidraget sänks, att man ska kunna begränsa antalet familjeåterföreningar för invandrare, att uppehållstillstånd som regel blir tillfälliga samt att det ska bli lättare att dra in uppehållstillstånd eller låta bli att förlänga dem.

Enligt den danske finansministern Kristian Jensen ska Danmark inte längre ha ett system där "flyktingar blir invandrare".


SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Knark ett problem på flera banker

"De flesta" svenska banker anlitar experter på droghantering.. Används för att sova, komma upp på morgonen, prestera bättre och klara vardagslogistiken.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Spotify och P3 i all ära. Men varför låter föräldrar sina barn lyssna på sånt här?0 

Därför glorifierar etablissemanget våldet i "orten". Joakim Andersen om Einárs död och den liberala medelklassens små psykopatologier.0 Plus

Mer från Inrikes

Riksåklagaren överklagar våldtäktsdom till HD

Ung kvinna våldtogs under knivhot.. Inte grovt brott, ansåg både tingsrätten och hovrätten.0 

Här blir guvernören misshandlad på scenen

Dramat i Iran fångat på film.. Angriparen kränkt för att hans fru blev vaccinerad av manlig läkare.0 

Vetenskap

Vikingar bodde i Amerika år 1021. Byggde hus på kontinenten för exakt 1.000 år sedan.0 

Gåtan löst: Där och då tämjdes de första hästarna. Gamla teorin om indoeuropéerna stämde.0 

Kultur

Rapparen: Spotify "en väg in i kriminalitet". "Det största du kan vara är en gangster med mikrofon".0