Foto: Socialdemokraterne Danmark

Dansk S-politiker: "Åk hem dit ni kom ifrån!"

Publicerad 21 augusti 2012 kl 23.37

Utrikes.Efter invandraruppgörelsen på Odense Universitets­sjukhus har ordföranden i Folketingets utlännings- och integrationsutskott fått nog. Nu uppmanar socialdemokraten Trine Bramsen de arabiska våldsverkarna att lämna landet.

Gilla artikeln på Facebook

– Jag vill uppmana dessa våldsmän att överväga om de inte bör resa hem dit de kom ifrån, säger Bramsen till ekstrabladet.dk.

Detta starka uttalande kommer efter att Odense Universitetssjukhus stormades av 60-80 invandrarmän. Fria Tider har skrivit om förödelsen.

– De ska överväga om de vill vara en del av det danska samhället. Om man inte kan underordna sig de värderingar och normer som gäller i Danmark, så måste man ifrågasätta om det är här eller i ett annat land man hör hemma, svarar Trine Bramsen på frågan om rådet gäller även dem som redan blivit danska medborgare.

– Jag är ordförande i Folketingets utskott för utlänningar och integration och detta är en uppfattning jag står för, avslutar socialdemokraten Bramsen.

I det danska parlamentet finns en bred uppslutning mot invandrarvåldet och de hot som riktats mot polis och samhälle från talesmän för stadsdelen Vollsmose. Dessa har ställt ultimatum om att gripna för våldsdåden på sjukhuset ska släppas innan kl 18, rapporterar ekstrabladet.dk vidare.

– I Danmark förhandlar vi inte med kriminella. Det hade varit att kompromissa med de demokratiska principerna och rättsstaten. Jag skulle inte kunna se mig själv i spegeln om den sortens krav efterlevdes, säger Karsten Lauritzen för det liberala partiet Venstre.

Även från Dansk Folkeparti är viljan till dialog obefintlig:

– Det är helt ofattbart att unga muslimska busar har denna fräckhet och visar så extrem likgiltighet för dansk sjukvård att de angriper en akutmottagning, säger Martin Henriksen.

– Nattens dåd i samband med "firandet" av ramadans avslutning, visar ännu en gång att integrationen av muslimerna i Danmark slagit fel och att det krävs stora polisresurser för att gardera sig mot de våldsutbrott vi ser med jämna mellanrum från muslimskt dominerade ghetton, säger han.

Även Danmarks statsminister Helle Thoring-Schmidt uttrycker bestörtning över det inträffade.

– Detta är fullständigt oacceptabelt och kriminellt. Jag är chockerad över det inträffade, säger hon till ekstrabladet.dk.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Skuldsatta dödsbon ökar när fler boomers dör

"Det kan bli en överraskning". Banken har förtur när den belånade generationen går bort.0 

Ekonominyheter

Bostadspriserna "steg" igen

SBAB: Säsongseffekt.. Oklart om priserna stiger på riktigt.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Över 100.000 män har undersökts. Men nu stoppas studien – eftersom resultatet är "rasistiskt".0 Plus

Mer från Utrikes

Ungersk vänster kovänder om pedofili

Kraftiga protester mot landets president.. Nu anklagas ungerska vänsterpartier för hyckleri.0 

Elon Musk stämmer OpenAI och dess vd

Har blivit "för vinstinriktat" och politiskt.. Enligt Musk bryter Sam Altman och de andra vänsteraktivisterna mot stiftelsens stadagar.0 

Rwanda tar 2 miljoner kronor per utvisad invandrare

Dyr nota för att outsourca asylprövningen.. Rwanda har redan fått 2,9 miljarder kronor av Storbritannien – innan en enda invandrare skickats dit.0 

Vetenskap

Tre nya minimånar upptäckta i vårt solsystem. Hittades runt Neptunus och Uranus.0 

Cambridge-forskare: I princip noll svarta på toppositioner om meritokrati tillämpas. Vädjar till etablissemanget att acceptera den biologiska verkligheten.0 Plus

Kultur