Flashback stoppade mord på dagisbarn

Publicerad 3 mars 2012 kl 12.41

Inrikes.En 23-årig man tänkte döda ett barn på en förskola i Lund. Efter att ha avslöjat mordplanerna på internetsajten Flashback sitter han nu inlåst och vårdas på sluten psykiatrisk klinik, och är misstänkt för förberedelse till mord.

Gilla artikeln på Facebook

Den svårt psykiskt sjuke mannen skrev i tråden på Flashback att motivet till det planerade mordet är att han vill ”få leva på institution, antingen på fängelse eller genom den rättspsykiatriska vården".

En besökare på sajten fick kontakt med mannen och lyckades - oklart hur - avslöja mannens identitet. Mannen greps i sin bostad tidigt på torsdagsmorgonen. Vid gripandet fann polisen två nyinköpta knivar och en spruta med nikotin som mannen skulle ta sitt liv med om mordplanen misslyckades.

– Han erkänner och har sagt att motivet är att han vill bli omhändertagen. Han har fortsatt att samarbeta med oss i förhör, säger Stephan Söderholm i Lund till Sydsvenskan.

– Mannen har uppgett att ingen tror på att han är sjuk och att han vill bli inlåst. Trots att han flera gånger ska ha försökt övertala sjukvårdspersonal om detta, säger Stephan Söderholm.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Bluffen håller på att ersätta kristendomen. Globalt prästerskap krävs för att tolka och tämja den hotande katastrofen, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Elchocksbehandling föreslås som enda lösning för att "bota rasism". Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan.0 Plus

Sömnapné kopplas till cancer hos kvinnor. Två- till trefaldigt ökad risk för cancer bland kvinnor med mer uttalad sömnapné.0 

Kultur

Klottersanerare råkade måla över "konstverk" i Rågsved. Misstog "klassisk muralmålning" för vanligt klotter.0 

Dan Park får fyra månaders fängelse – HD prövar inte fallet. Hårt straff för politiskt inkorrekta skämtbilder.0