Flashback stoppade mord på dagisbarn

Publicerad 3 mars 2012 kl 12.41

Inrikes.En 23-årig man tänkte döda ett barn på en förskola i Lund. Efter att ha avslöjat mordplanerna på internetsajten Flashback sitter han nu inlåst och vårdas på sluten psykiatrisk klinik, och är misstänkt för förberedelse till mord.

Gilla artikeln på Facebook

Den svårt psykiskt sjuke mannen skrev i tråden på Flashback att motivet till det planerade mordet är att han vill ”få leva på institution, antingen på fängelse eller genom den rättspsykiatriska vården".

En besökare på sajten fick kontakt med mannen och lyckades - oklart hur - avslöja mannens identitet. Mannen greps i sin bostad tidigt på torsdagsmorgonen. Vid gripandet fann polisen två nyinköpta knivar och en spruta med nikotin som mannen skulle ta sitt liv med om mordplanen misslyckades.

– Han erkänner och har sagt att motivet är att han vill bli omhändertagen. Han har fortsatt att samarbeta med oss i förhör, säger Stephan Söderholm i Lund till Sydsvenskan.

– Mannen har uppgett att ingen tror på att han är sjuk och att han vill bli inlåst. Trots att han flera gånger ska ha försökt övertala sjukvårdspersonal om detta, säger Stephan Söderholm.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Kolumn. Klas Blom om en utveckling som kan ge banker och statsmakt oinskränkt kontroll över medborgarna.0 Plus

Gruppvåldtagna 13-åringen

Uttryck dig fritt online – utan att riskera hembesök. Så skyddar du dig mot nyfikna vänstermedier och myndigheter på jakt efter åsiktsbrott.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Jan Tullberg om systemet som används för att byta befolkning.0 

Mer från Inrikes

"Jag pratar inte med tjejer": Kvinnliga anställda flyr Kista galleria

Inspelning: Hotar "hämta polisen" om han inte får betjänas av en man.. Kvinnliga anställda förtrycks och sextrakasseras i utsatta gallerian, enligt Joakim Lamottes reportage.0 

Björklund blir ambassadör i Rom – "belöning" från Löfven

Har varit "arbetssökande" sedan han lämnade riksdagen.. Hjälpte Löfven sitta kvar vid makten och betalas med topptjänst, enligt Fokus,0 

Kritiken: Bara en bluff att bensinskatten höjs av miljöskäl

"Minst sagt märkligt.". Politikerna pekas ut som huvudproblemet när literpriset går mot 20 kronor.0 Plus

Vetenskap

TV4: "Vikingarna hade klimatångest". Modern nytolkning av runorna på Rökstenen.0 

Forskare: Allt viktigare äta rött kött. Varningen: Näringsnivåerna i växter sjunker allt mer.0 

Kultur

"The Office"-stjärnan hyllas för "brutal roast" av Hollywood-eliten. Ricky Gervais gjorde mos av politiskt korrekta kändisar.0