Asylkaoset

Flyktingar skildras som barn fast de flesta är vuxna män

Publicerad 22 september 2015 kl 08.02

Utrikes. Den absolut största majoriteten av de invandrare som tar sig till Europa från tredje världen är män. Trots det väljer brittiska BBC i de flesta fall att använda sig av bilder som skildrar barn när de rapporterar om asylkaoset, enligt en analys från Breitbart London.

Gilla artikeln på Facebook

FN:s flyktingorgan UNHCR rapporterade nyligen att 72 procent av de invandrare som tar sig över Medelhavet till Europa just nu är vuxna män. Endast 13 procent är kvinnor och 15 procent är barn.

Men när brittiska BBC rapporterar om invandringskatastrofen är siffrorna omvända. Det statliga TV-bolaget väljer att i en majoritet av fallen, 53 procent, publicera bilder där barn är i fokus, enligt Breitbart.

Samtidigt kommer rapporter om att en stor del av de som påstår sig vara flyktingar från Syrien ljuger om sin bakgrund för att bättra på sina möjligheter att få asyl och bidrag i Europa. Enligt tyska myndigheter ljuger minst en fjärdedel av invandrarna om att de flytt från kriget i Syrien, skriver Breitbart.

– Minst en fjärdedel av de flyktingar som påstår sig komma från Syrien kommer inte från Syrien utan från andra arabiska eller afrikanska länder, säger Lorenz Caffier, inrikesminister i Mecklenburg-Vorpommern.

Han får medhåll av Rainer Wendt, ordförande för tyska polisförbundet.

– Nästan utan undantag låtsas alla flyktingar vara syrier när de i själva verket ofta kommer från andra länder, till och med från Afrika söder om Sahara, säger Wendt.


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Han byggde en bit Europa – i Guatemala. Leon Kriers nya stad ser allt annat än ny ut.0 

Mer från Utrikes

Vetenskap

Gott om kritiska metaller i nordiskt urberg. EU oroas över tillgången på sällsynta råvarorna.0 

Mediers roll viktig för att sprida propaganda om klimatförändringar. "Får konsekvenser i det bredare sammanhanget".0 

Kultur

Peg Parneviks vaccin-upplevelse: "Trodde jag skulle dö". Sångerskans ansikte svullnade upp.0 

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0