UTVISAD: Fram till mordet på sin fru försörjde sig Mohammed Saleh, 34, på aktivitetsstöd och bostadsbidrag.

Hustrun bad bidrags-Mohammed börja jobba – blev mördad direkt

Publicerad 8 maj 2019 kl 17.28

Utrikes. När hustrun sa åt Mohammed Saleh att hon ville skiljas och att han borde skaffa ett jobb fick den 34-årige bidragsinvandraren nog. Nu döms han av Linköpings tingsrätt till 17 års fängelse och livstids utvisning efter att ha mördat sin fru med ett 20-tal knivhugg.

Gilla artikeln på Facebook

Mannen kom till Sverige under asylkaoset 2014 och beviljades permanent uppehållstillstånd nästan direkt av Migrationsverket. Han bosatte sig i Motala och hans asylskäl var att han ville slippa göra lumpen i Eritrea, vilket fortfarande är ett asylskäl för invandrare trots att Sverige nu återigen självt tillämpar allmän värnplikt gentemot svenskar.

Under sin tid i Sverige försörjde sig Mohammed på aktivitetsstöd och bostadsbidrag, skriver Expressen. Den bidragsberoende livsstilen ska ha varit själva upprinnelsen till bråket, enligt tidningen.

I förhör har Mohammed sagt att det kändes som han fått malaria när hustrun sa till honom på skarpen, och att han ville "skrämma" henne men inte döda henne. Han tog fram en kniv i köket men bråket gick överstyr och han högg kniven i hjärtat på sin fru samt skar av hennes ena njure. Efter en del ytterligare våld ringde han 112 och anmälde sig själv.

Vid händelsen var parets två- respektive sexåriga döttrar hemma. Mohammed sade i tingsrätten att han inte trodde att någon av dem uppfattat händelsen, men personalen vid barntraumateamet i Motala vittnade om hur en av döttrarna "lekt händelsen" i efterhand, och låtit en T-rex döda en ”mamma-giraff”. Den äldsta dottern frågade även teamets kurator om hon räddat sin mamma någon gång när hon var sex år, och sagt att hon sett blod och kniven.

Linköpings tingsrätt köper inte Mohammeds påstående om brist på uppsåt och dömer honom för mord till livstids utvisning och 17 års fängelse. Dessutom dömer man skattebetalarna att utge 240.000 kronor i skadestånd till offrets anhöriga genom Brottsoffermyndigheten, jämte ränta från tiden då brottet begicks.


Ekonominyheter

Svenska flyg mest försenade i Norden

Förseningar vanliga på Arlanda.. Flygplatsen får underbetyg i internationell jämförelse.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Mer från Utrikes

Epsteins obduktion visar tecken på strypning

Fallet avskrivs inte som självmord.. Pedofilen hade skadat tungbenet – vilket är typiskt för strypning genom yttre våld.0 

16-åringen nu på väg över Atlanten. "Hälsade ett stort pressuppbåd med ett snett leende."0 

Sidor

Vetenskap

Här flyger han över Engelska kanalen – på en hoverboard. Franske uppfinnaren lyckades – på andra försöket.0 

Ny apparat bromsar åldrandet – genom att kittla örat. Som magi – spektakulära upptäckten.0 Plus

Kultur

Klottersanerare råkade måla över "konstverk" i Rågsved. Misstog "klassisk muralmålning" för vanligt klotter.0 

Dan Park får fyra månaders fängelse – HD prövar inte fallet. Hårt straff för politiskt inkorrekta skämtbilder.0