" /> " /> " />

Judiska centralrådet: "Ilmar Reepalu är antisemit"

Publicerad 22 mars 2012 kl 23.22

Inrikes.Malmös starke man Ilmar Reepalu är antisemit, enligt Lena Posner-Körösi, ordförande i Judiska centralrådet. Nu kräver ett flertal inflytelserika svenska judar att Socialdemokraterna gör något åt det bångstyriga kommunalrådet.

Gilla artikeln på Facebook

I en intervju med Neo hävdade Malmös socialdemokratiska kommunalråd Ilmar Reepalu att Sverigedemokrater som Kent Ekeroth har "infiltrerat" judiska församlingen i Malmö.

Nu anklagar Judiska centralrådets ordförande Lena Posner-Körösi det socialdemokratiska kommunalrådet för att vara antisemit.

– Att så uttryckligt mena att judarna lierat sig med SD, det är konspirationsteorier som har sin grund i ren och skär antisemitism. Varför skulle vi vara intresserade av att samverka med en grupp som underblåser främlingshat, islamofobi och rasism? Jag och andra judiska företrädare brukar vara försiktig med det, men jag är beredd att gå så långt som att säga: Ilmar Reepalu är antisemit, utropstecken, säger Posner-Körösi till Världen idag.

Reepalu backade tidigare idag från sitt uttalande om SD-infiltration.

–?Det är fel uttryckt. Det har jag inte belägg för. Jag borde inte ha sagt det på det sättet, sa han i en intervju med DN.

Lisa Abramowicz från Judiska Församlingen och Ulf Öfverberg från Samfundet Sverige-Israel gick idag ut på Newsmill och krävde att Stefan Löfven måste ta avstånd från Ilmar Reepalus uttalanden om judar.

Även den svensk-judiska kristdemokratiska riksdagsledamoten och kulturmarxisten Caroline Szyber uppmanar nu Löfven att ta Reepalu i örat.

– Det får finnas en gräns. Han har tidigare jämställt antisemitism med sionism och han har sagt att judiska församlingen i Malmö har ansvar för vad staten Israel gör. Det är väldigt viktigt hur man lägger orden. Hade jag varit Stefan Löfven hade jag pratat med honom, säger Caroline Szyber till DN.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Fria Tider i Malmö

Kraftig stålkonstruktion håller gängen på avstånd. Butiksbiträdet till Fria Tider Plus: "Polisen gör ingenting, det är rena Chicago."0 Plus

Henrik Arnstad

Elaka tungor hånar DN-veteranens nya teori. Detta folkslag är trollkarlen Gandalf en rasistisk symbol för, enligt Henrik Arnstad.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Fotografier och video. Tysk-svenska konstruktionen omdanar svenskt luftvärn – här avfyras roboten för första gången från svensk mark.0 Plus

Vetenskap

Svensk upptäckt: Så blir man mätt utan att äta. Spektakulära genombrottet i kampen mot fetma.0 Plus

Forskare: Nymfomani beror på hormonstörning – och kan botas. Svensk upptäckt öppnar för medicin mot beteendet.0 Plus

Kultur

Rolf Lassgård spelar präst som byter kön. Ny svensk storfilm har premiär i februari.0