" /> " /> " />

Judiska centralrådet: "Ilmar Reepalu är antisemit"

Publicerad 22 mars 2012 kl 23.22

Inrikes.Malmös starke man Ilmar Reepalu är antisemit, enligt Lena Posner-Körösi, ordförande i Judiska centralrådet. Nu kräver ett flertal inflytelserika svenska judar att Socialdemokraterna gör något åt det bångstyriga kommunalrådet.

Gilla artikeln på Facebook

I en intervju med Neo hävdade Malmös socialdemokratiska kommunalråd Ilmar Reepalu att Sverigedemokrater som Kent Ekeroth har "infiltrerat" judiska församlingen i Malmö.

Nu anklagar Judiska centralrådets ordförande Lena Posner-Körösi det socialdemokratiska kommunalrådet för att vara antisemit.

– Att så uttryckligt mena att judarna lierat sig med SD, det är konspirationsteorier som har sin grund i ren och skär antisemitism. Varför skulle vi vara intresserade av att samverka med en grupp som underblåser främlingshat, islamofobi och rasism? Jag och andra judiska företrädare brukar vara försiktig med det, men jag är beredd att gå så långt som att säga: Ilmar Reepalu är antisemit, utropstecken, säger Posner-Körösi till Världen idag.

Reepalu backade tidigare idag från sitt uttalande om SD-infiltration.

–?Det är fel uttryckt. Det har jag inte belägg för. Jag borde inte ha sagt det på det sättet, sa han i en intervju med DN.

Lisa Abramowicz från Judiska Församlingen och Ulf Öfverberg från Samfundet Sverige-Israel gick idag ut på Newsmill och krävde att Stefan Löfven måste ta avstånd från Ilmar Reepalus uttalanden om judar.

Även den svensk-judiska kristdemokratiska riksdagsledamoten och kulturmarxisten Caroline Szyber uppmanar nu Löfven att ta Reepalu i örat.

– Det får finnas en gräns. Han har tidigare jämställt antisemitism med sionism och han har sagt att judiska församlingen i Malmö har ansvar för vad staten Israel gör. Det är väldigt viktigt hur man lägger orden. Hade jag varit Stefan Löfven hade jag pratat med honom, säger Caroline Szyber till DN.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

SD:s förslag förlorade med en röst: Ringhals avvecklas

SD-toppen: "Tänk på det när elen tar slut." Förslaget som skulle stoppa nedstängning förlorade med 174 mot 173 röster.0 

Ekonominyheter

Dyrare än någonsin bygga hus i Sverige

Kostnaderna steg 2,9 procent 2019.. Nu ökar Sverige försprånget – är redan dyrast i EU.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Joakim Andersen minns en av vår tids främsta tänkare.0 Plus

Mer från Inrikes

Tjuvar plundrar offer för bombningen på Östermalm

Låtsas vara städare för att få tillgång till evakuerade lägenheterna.. "Oroväckande, det handlar om folk som stått i pyjamas och tvingats lämna sina hem."0 

Känd kriminell gripen för Östermalmsbomb

Mannen är i 35-årsåldern.. Nekar till brott – och motivet är ännu okänt.0 

Även vargar kan apportera bollar

"När jag såg den första vargvalpen hämta bollen fick jag bokstavligen gåshud.". Förmågan troddes ha uppstod hos hundar först efter att människor tämjt dem.0 

Vetenskap

Skrev att akademisk frihet var "patriarkalt" förtryck – fick högsta betyg. Även vetenskaplig obektivitet är patriarkatets påfund, enligt uppsatsen.0 

Forskare: Barn känner smärta när de aborteras. Nya studier omkullkastar argument för abort.0 Plus

Kultur

Vrålade "Fuck Jimmie!" och visade rumpan i SVT. Kvinnliga artisten skrek ut politiska budskap och visade baken inför kameran.0 

PK-storm mot Stephen King. Kritiserade kvotering av ickevita i filmroller.0