Åkesson: "Vi är normala, övriga partier är ytterkantspartier"

Publicerad 16 januari 2019 kl 10.03

Inrikes. Det är inte Sverigedemokraterna som står för en extrem politik i Sverige. Det är övriga partier som står på ytterkanten, sade SD-ledaren Jimmie Åkesson idag.

Gilla artikeln på Facebook

SD-ledaren höll ännu en presskonferens på onsdagsmorgonen där han varnade för den invandringspolitik som nu väntas följa om Stefan Löfven återigen blir statsminister.

– Man tenderar att gå tillbaka till den här Reinfeldtdoktrinen när det gäller invandring och det är oerhört skadligt för Sverige. Vi har två i många avseenden extrema partier som står bakom den här uppgörelsen, Miljöpartiet och Centerpartiet. De har en fullständigt verklighetsfrånvänd bild när det gäller migrationspolitiken.

På frågan vad han tycker om att hans parti kallas för ett "ytterkantsparti" svarade han att det egentligen är Liberalerna och Centerpartiet som har en "extrem" politik.

– För mig är till exempel Liberalerna ett ytterkantsparti. De vill ha mer EU, som att ge EU beskattningsrätt. Man vill flytta ännu mer makt till Bryssel. Det är en extrem ståndpunkt för mig. Sen har vi Centerpartiet som i praktiken vill ha fri invandring även om de ännu inte har några skarpa förslag. För mig är det en väldigt extrem ståndpunkt.

– Tittar man på vår politik, i jämförelse med övriga Europa, så är det ju vi som är normala och de övriga partierna som är ytterkantspartier.


Nyheter från förstasidan

Åkessons plan: "Avsätta Löfven – en gång för alla"

Höll sommartal i Sölvesborg. SD-ledarens uppmaning till regeringen: "Det är dags att ni ställer er på rätt sida av historien."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Bluffen håller på att ersätta kristendomen. Globalt prästerskap krävs för att tolka och tämja den hotande katastrofen, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Elchocksbehandling föreslås som enda lösning för att "bota rasism". Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan.0 Plus

Sömnapné kopplas till cancer hos kvinnor. Två- till trefaldigt ökad risk för cancer bland kvinnor med mer uttalad sömnapné.0 

Kultur

Klottersanerare råkade måla över "konstverk" i Rågsved. Misstog "klassisk muralmålning" för vanligt klotter.0 

Dan Park får fyra månaders fängelse – HD prövar inte fallet. Hårt straff för politiskt inkorrekta skämtbilder.0