Kristersson är chockad: Sverige har just nu en skjutning om dagen

Publicerad 15 februari 2019 kl 19.11

Inrikes. Moderatledaren Ulf Kristersson uttrycker nu bestörtning över samhällsutvecklingen i Sverige.

Gilla artikeln på Facebook

Ja, hur har det kunnat gå så illa med landet lagom Sverige? 

Någon som verkar ha insett vad som måste göras är PM Nilsson på Dagens Industri. I en ledare skriver han på fredagen att Sverige behöver ha en "avsevärt mindre asylmigration" för att minska våldsbrottsligheten.

En annan som är "helt bestört" över samhällsutvecklingen är Moderatledaren Ulf Kristersson.

– Vi möter ju rapporter varje dag om nya skjutningar. I stort sett är det ju en om dagen just nu. Jag är helt bestört över att det här kan fortgå. Dag efter dag, vecka efter vecka, säger han i en intervju Expressen och påpekar att Sverige står handlingsförlamat inför problemet.

Vidare menar han att skjutningarna, som aldrig ser ut att upphöra, förstör tilltron till den svenska statens grundläggande förmåga att hålla landet tryggt. Enligt Kristersson kommer fler och fler känna misstro till statens och polisens kapacitet att klara sådana uppgifter som bara de kan sköta. Svenskar ska dock inte behöva vara rädda för att hamna mellan kriminella som skjuter varandra, betonar han i Expressen.

Som lösning nämner han dock inte minskad invandring, trots att det nästan bara är invandrare som skjuter varandra och ingår i de kriminella nätverken. Moderatledaren nämner i stället att polis och tull ska få mer resurser, och att hela samhället måste känna att statens prio ett är att stoppa skjutningarna. Den nya "märkliga" regeringen, som han uttrycker det, verkar dock inte ha förstått detta, säger Kristersson.


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Jan Tullberg om att försörja välfärdskungar eller nomenklatura.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Spektakulära fyndet: 210.000 år gammal mänsklig skalle i grekisk grotta. Människan kan ha funnits i Europa 150.000 år tidigare än man trott.0 

Svensk uppfinning kan stoppa sommarhettan inomhus. Specialdesignad fönsterfilm fördelar solens värme jämnt från morgon till kväll.0 

Kultur

James Bond ersätts av kvinnlig afrikan i nästa film. Hon spelar "agent 007" i kommande Bondfilmen.0 

Världens dyraste gitarr såld. Fender-gitarr gick för 37 miljoner kronor.0