McDonalds har drabbats av motgångar de senaste åren, rapporterar Fortune. I Asien har en stor debatt om livsmedelssäkerhet fått kunderna att fly och i USA förlorar snabbmatsjätten allt fler marknadsandelar till konkurrenter som anses mer hälsosamma – särskilt Chipotle.
Den växande ekologiska trenden i USA har skapat problem. En färsk undersökning i USA visade att McDonalds är en av de matkedjor som konsumenterna rankar allra lägst när det gäller exempelvis livsmedelskvalitet. McDonalds hamnade på plats 110 på listan, följt endast av Chuck E. Cheese.
Bara under årets tre första månader minskade intäkterna med 11 procent och resultatet med 30 procent. McDonalds har svarat med att stänga de restauranger som går allra sämst – och nu är det alltså dags igen.
Samtidigt gör 700 restauranger mer eller mindre ingen större skillnad för för det amerikanska storföretaget. McDonalds driver nämligen sammanlagt cirka 32.500 restauranger världen över.