Ministerns cykelbluff hånas

Publicerad 4 april 2021 kl 15.24

Utrikes. Joe Bidens nye transportminister Pete Buttigieg skulle visa hur klimatvänlig han är genom dyka upp på cykel inför ett möte i Vita huset. Men nu avslöjas bluffen av en smyginspelad video, rapporterar Daily Mail.

Gilla artikeln på Facebook

Det var en hurtig Pete Buttigieg som visade upp sig framför presskamerorna när han kom cyklande till Vita huset på tisdagen.

Buttigieg, som nyligen utsågs till transportminister i USA:s regering, skulle delta på ett kabinettmöte med Joe Biden.

Men vad den 39-årige politikern inte visste var att han en stund tidigare hade fångats på film när hans livvakter hjälpte honom att lyfta ur cykeln ur en avgassprutande stadsjeep, bara ett par kvarter från Vita huset.

Det visade sig att Buttigieg, som är öppet homosexuell, i själva verket bara hade cyklat den korta biten från bilen. Av allt att döma för att visa hur klimatvänlig han är.

Konservativa anklagar ministern för att ha iscensatt cykeluppvisningen, och på sociala medier går de hånfulla kommentarerna varma, rapporterar Daily Mail.

"Pete Buttigieg vill att man ska tro att han sparar energi som transportminister. Idén går ut på att låta en avgassprutande Chevrolet Suburban köra dig till en plats ett stenkast från din destination, lasta av en cykel och cykla resten av vägen som om du kommit hela vägen hemifrån. Teaterföreställningen slutar aldrig", skriver en användare.

USA:s transportdepartement har uppgett för The New York Post att Buttigeg "cyklade till mötet i Vita huset". Departementet berättade dock inte var cykelfärden tog sin början.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Mer från Utrikes

Vetenskap

Var tionde får långtidscovid. Nya svenska studien.0 

Antidepressiva gör fiskar nervösa och fega. Ändrar sitt beteende på grund av läkemedel i vattnet.0 

Kultur

John Cleese ber också om ursäkt – för att han skämtat om vita. Monty Python-komikerns utspel efter Apu-skandalen.0 

Ber om ursäkt för att han gjorde Apus röst i Simpsons. "Jag ber om ursäkt för att jag varit en del i att skapa detta."0