Innocence of muslims

Minst fyra döda i filmprotester

Publicerad 21 september 2012 kl 17.27

Utrikes.Ilskan i den muslimska världen fortsätter. Minst fyra människor dödades i Pakistan efter att demonstrationer med tiotusentals deltagare urartade i kravaller, rapporterar AP.

Gilla artikeln på Facebook

Tiotusentals pakistanier har begett sig ut på gatorna och protesterar mot den kontroversiella satirfilmen "Innocence of Muslims". Det efter att pakistanska myndigheter har gjort om dagen till en helgdag så att så många som möjligt ska kunna protestera.

På sina håll urartade demonstrationer i kravaller. Polis gav eld mot demonstranter som kastade sten och satte eld på byggnader runt om i Pakistan. Minst fyra personer har dödats och flera dussin skadats, uppger lokala myndigheter.

I staden Karachi öppnade demonstranter eld med handeldvapen och dödade en polis och skadade en annan. Demonstranterna brände också ned två biografer och en bank.

Samtidigt fortsatte protesterna i andra delar av världen. Den islamsatiriska b-filmen "Innocence of Muslims" har skapat oro i stora delar av Mellanöstern under de senaste tio dagarna och på sina håll urartat i våldsamma protester riktade mot bland annat USA. Minst 33 människor, inklusive USA:s ambassadör i Libyen, har dödats i våldsamheterna som följt i protesternas spår.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Brittiske författaren Douglas Murray om vår tids stora katastrof. "När de flesta som lever idag når slutet av sitt liv kommer Europa inte längre vara Europa."0 Plus

Nyheter från förstasidan

"Rasistiska" medier förbjuds före valet

Nya brotten: "Organiserad rasism" och "stöd åt organiserad rasism". Medarbetare och prenumeranter ska kunna dömas till 4 års fängelse.0 

Ekonominyheter

Reinfeldt blir lobbyist för oljeindustrin

Kritiserade politikern tar över "Drivkraft Sverige".. Hans "stora beslutsamhet och kunskap" ska hjälpa branschen, enligt honom själv.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Vetenskap

Hjärnan krymper oavsett utbildning. Hjälper inte vara aldrig så högutbildad.0 

Medeltida mur rasade – då hittades antik staty. Kejsar Augustus bland rasmassorna.0 

Kultur

Här förs Roxette-gitarristen bort av polis. Christoffer Lundquist bars iväg från demonstrationen.0 

Är detta verkligen ett "rasisttecken"?. Vild PK-storm skakar legendariska tv-programmet.0 Plus