Våldet i Kristianstad

Misstänkt bomb i Kristianstad var "ofarligt föremål"

Publicerad 11 december 2019 kl 17.24

Inrikes. Ett misstänkt farligt föremål har hittats i Kristianstad och ett område utomhus har spärrats av. Föremålet har till slut konstaterats var ofarligt.

Gilla artikeln på Facebook

De senaste månaderna har Kristianstad drabbats av flera skjutningar och kraftiga bombdåd i eller runt de centrala delarna av staden.

Under onsdagen har polisen hittat ännu ett misstänkt farligt föremål vid lägenheter på Bokvägen, inte långt från de dyra villakvarteren på Egna hem.

Föremålet har upptäckts utomhus och polisen har spärrat av området samt varnat alla som bor i närheten, skriver man på sin hemsida.

"Samtliga boende på Bokvägen 12 ska evakueras och personer boende inom en radie på 100 meter med fönster mot föremålet ska varnas. Dessa uppmanas att inte lämna sina bostäder och hålla sig på avstånd från sina fönster", uppger polisen.

Enligt Kristianstadsbladet har ett 30-tal personer evakuerats. Bombskyddet beräknas anlända vid 18-tiden.

"Patrull spärrar av Bokvägen samt ett område inom 100 meter radie från föremålet", tillägger polisen i en uppdatering.

Vid 19-tiden säger polisen att föremålet har konstaterats vara ofarligt. Detta efter att man skjutit sönder det. Avspärrningarna kommer därmed hävas och de boende får sedan återvända till sina lägenheter.

Enligt uppgifter till Fria Tider ska det ha handlat om en brödburk som legat på platsen sedan igår. Varför den misstänktes vara en bomb – förutom den allmänna oron och brottsligheten i staden – är oklart.


"Vad är det här?" Mystiska ljusfenomen och märkliga ljud.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0