Nationalister tänker stoppa kravallerna inatt

Publicerad 26 maj 2013 kl 00.28

Inrikes.En okänd grupp svenska nationalister har under kvällen uppgett för Fria Tider att man tänker sätta stopp för kravallerna inatt.

Gilla artikeln på Facebook

"Vi kommer inte tolerera någon som helst provokation från stenkastare eller bilbrännare", skriver en okänd talesman i en konversation på Facebook efter att ha avböjt en telefonintervju.

Talesmannen säger att det är "nationella bakom denna grupp", syftandes på Facebookgruppen Vi som stödjer Sveriges medborgargarde. Gruppen säger sig stå bakom flera av de medborgargarden som patrullerade Stockholms förorter natten till lördagen.

Talesmannen säger sig inte veta hur många personer man lyckas samla ihop, men uppger att de "ska göra så gott de kan".

Samtidigt arbetar en okänd vänsterextrem gruppering på Twitter med att kartlägga de bilar som används av dem som deltar i medborgarden. Via en tipstelefon uppmanas man att rapportera in medborgargardisternas bilar vars bilägare därefter hängs ut med sina namn på Twitter.

Medborgargardisterna stämplas av gruppen som "nazister". Personen bakom Twitterkontot vill däremot inte berätta om syftet med uthängningarna eller hur deras definition av "nazist" ser ut.

Gör som tusentals andra - "gilla" Fria Tider på Facebook

Mattias


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Beskrivs som "unikt" av försvaret. Se videon från dramatiska övningen på Östersjön.0 Plus

Estoniakatastrofen

"Inte sant, dumheter." Svenska tidningen stämplas som fake news-källa.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Pratar om fred – men hur blir det? Utrikespolitiskt är Le Pens parti ett oprövat kort.0