Borgerlig framtid grundades i februari 2014 som ett alternativ till de så kallade borgerliga partierna i riksdagen.
De har tidigare legat lågt i invandringsfrågan, men nu framgår det att partiet vill göra om hela det svenska asylsystemet för att minimera antalet beviljade uppehållstillstånd för invandrare från tredje världen.
Alternativet är att Sveriges välfärdssystem brakar ihop, konstaterar tre toppföreträdare för Borgerlig framtid i en debattartikel i SvD.
"Kostnaderna, både i direkta pengar och socialt i form av till exempel ökad segregation och brottslighet, är för höga för att vara långsiktigt hållbara. För att fortsätta som hittills måste välfärdsstaten Sverige i väsentliga delar avvecklas, vilket sannolikt möter ett stort folkligt motstånd. Något annat måste därför göras för att definitivt bryta den destruktiva utveckling Sverige är mitt uppe i", står det artikeln.
Redan för 15-20 år sedan var situationen ohållbar, och sedan dess har det bara blivit värre och värre, konstaterar partiet.
"Den negativa utvecklingen måste nu definitivt hejdas och Sverige måste under lång tid framöver fokusera på att så gott det går komma tillrätta med de allvarliga problem som uppstått i kölvattnet av de senaste decenniernas stora asylinvandring."
Borgerlig framtid vill istället ha ett asylsystem där Sverige har en övre gräns för hur många asylansökningar och ansökningar om andra former av uppehållstillstånd som ska beviljas. Detta tak ska vara "mycket lågt" så att Sverige "under överskådlig framtid" ska kunna reda ut den "mycket allvarliga" situation som landet befinner sig i, skriver partiföreträdarna.
Debattartikeln har undertecknats av partiordförande Anders Königsson, vice partiordförande Bo Hansson och Fredric Morenius, som är ordförande för Borgerlig framtid i Stockholm.