S-kongressen 2017

Stefan Löfven omvald som S-ledare

Publicerad 10 april 2017 kl 09.00
Av Mattias Albinsson

Politik. Stefan Löfven blev under söndagen omvald till Social­demokraternas partiledare på partiets kongress i Göteborg.

Dela artikeln

Applåderna ville nästan aldrig ta slut efter att en enig kongress med acklamation sagt ja till att låta Löfven sitta kvar på posten som partiledare.

– Det är en stor stor ära att få leda vårt social­demokratiska parti, sade Löfven i det tal han höll efter att han omvalts.

Därefter ägnades en stor del av talet åt fredagens terror­dåd i Stockholm. Bland annat berömde han de poliser och brandmän som, med fara för sina egna liv, skyndade sig att hjälpa.

– Vi har sett bilderna på de här poliserna som springer helt orädda in i ett fullständigt osäkert läge för att kunna bistå så mycket som möjligt och så fort som möjligt, sade Löfven.

S-ledaren talade under devisen "Trygghet i en ny tid" och sade att han vill att regeringen, tillsammans med den borgerliga oppositionen, ska samarbeta mot terrorism.

– Vi ska jaga dessa mördare med den samlade kraften i den svenska demokratin. Här finns inga kompromisser, sade Stefan Löfven.

Socialdemokraternas kongress pågår mellan 8 till 12 april.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Fler svenskar har kontantreserv efter krigsstarten

Nu har varannan kontanter hemma i beredskapssyfte.. "De senaste årens omvärldshändelser har ökat svenskarnas medvetenhet."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0