Det var i morse som den så kallade migrationskommittén samlades för sista gången.
Men någon överenskommelse kom man knappast fram till.
I stället är nu oenigheten "total", enligt Sveriges Radio. Någon ny invandringspolitik är alltså inte i sikte.
Konflikten handlar om en mer restriktiv eller generös invandring.
Den nya lagen är tänkt att ersätta den tillfälliga från 2016, som slutar att gälla nästa sommar. Men om det inte blir en majoritet i riksdagen för en ny lag, börjar den gamla utlänningslagen gälla igen och det är det bara Vänsterpartiet och Miljöpartiet som vill.
Miljöpartiet hävdar att den gamla lagen är mer rättssäker och human. Centerpartiet vill ha en mer generös politik där så kallade humanitära skäl som grund för asyl utvidgas.
– Vi skulle gärna se en bredare humanitär skyddsgrund som på ett tydligare sätt kan hjälpa barn och de allra mest utsatta, säger partiets Jonny Cato till Sveriges Radio.
Tidigare i veckan sade Moderaternas migrationspolitiska talesperson, Maria Malmer Stenergard, att "tåget gått" för få att igenom en ny lag via riksdagen. Därmed återstår det för Socialdemokraterna att lägga en proposition, men då måste regeringen vara enig. Enligt M är det alltså nu upp till Socialdemokraterna att lösa frågan, trots att Miljöpartiet vägrar gå med på en mer restriktiv invandring.