Den dömde 19-åringen.

Överföll och högg ner kvinna med 20 hugg

Publicerad 13 juli 2020 kl 12.49

Inrikes. En 19-årig man som angripit och knivhuggit en kvinna i Göteborg döms idag till åtta års fängelse för försök till mord. Motivet till den brutala attacken är ännu okänt.

Gilla artikeln på Facebook

© Polisen

Mannen bar en Wolftribe-väst när han greps.

© Polisen

Knivslida som hittades vid gärningsplatsen

Det var strax efter midnatt mellan den 7 och 8 december 2019 som en kvinna på Lindholmen i Göteborg anfölls bakifrån av en för henne okänd gärningsman.

Hon blev knivhuggen ett stort antal gånger i olika delar av kroppen och ansiktet och fick minst 20 skador, varav åtminstone en var livshotande. Gärningsmannen sprang från platsen när vittnen ingrep.

Den 19-årige mannen, som är medlem i den kriminella organisationen Brödraskapet Wolftribe, knyts till mordförsöket via ett antal omständigheter. Han befann sig på Lindholmen under kvällen och hans DNA påträffades på en knivslida som låg kvar på gärningsplatsen. Knivslidan hade köpts av 19-åringens vän dagen före mordförsöket.

Samtidigt hade 19-åringen köpt en uppsättning kläder som stämde väl överens med de kläder som gärningsmannen hade på sig. Mannen och hans vän chattade även om brottsutredningen drygt en månad efter gärningen.

19-åringen har lämnat förklaringar till i princip alla omständigheter som knyter honom till gärningen men tingsrätten anser att hans förklaringar är så osannolika att de inte kan beaktas.

Utredningen har inte inte kunnat utröna vad som var orsaken till mordförsöket.

– Även om det inte har gått att klarlägga motivet till gärningen är bevisningen mot den tilltalade så stark att det är ställt utom rimligt tvivel att det är han som är gärningsmannen, säger rättens ordförande, lagmannen Johan Kvart, i ett uttalande.

Tingsrätten anser att straffvärdet för gärningarna för en vuxen person uppgår till tolv år i fängelse. Med hänsyn till mannens låga ålder döms han istället till fängelse i åtta år.

Han ska även betala 197.000 kr i skadestånd till målsäganden som ersättning för kränkning, sveda och värk, inkomstbortfall och kostnadsutlägg.

Både gärningsmannen och offret är svenskar.


Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Hormon styr om pappor bryr sig om sina barn. Svenska forskare fick råtthannar att börja ta hand om ungarna.0 

Kultur

"Mr Bean" i upprop mot hatbrottslag. Muslimsk minister i Skottland vill inskränka yttrandefriheten.0 

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0