Dominik Tarczynski skrämdes inte av Channel4:s pk-fråga hur många "flyktingar" som Polen tagit emot. "Noll", visade han med sina fingrar.

Polen: "Vi tänker inte ta emot en enda muslim"

Publicerad 16 juli 2018 kl 10.02

Utrikes. Polen står fast vid sin strikta invandringspolitik och tänker inte ta emot en enda muslimsk asylsökare. Det klargör riksdagsledamoten Dominik Tarczynski för Channel4.
– Ni kan kalla oss populister, nationalister eller rasister. Jag bryr mig inte, jag bryr mig om min familj och mitt land.

Gilla artikeln på Facebook

Det är i en intervju med brittiska Channel4 som Dominik Tarczynski från det polska regeringspartiet PIS, Lag och rättvisa, står fast vid landets restriktiva invandringspolitik.

När programledaren Cathy Newman frågor Tarczynski hur många "flyktingar" som Polen tagit emot svarar han stolt:

– Noll! Om du frågar mig om illegal muslimsk invandring, så handlar det om noll. Inte en enda kommer komma. Vi har tagit 1 miljon människor från Ukraina, som jobbar och är fredliga i Polen. Men vi kommer inte ta emot en enda muslim eftersom det är vad vi lovade.

Cathy Newman påpekar då att Dominik Tarczynski låter stolt över att hans regering inte tagit emot en enda så kallad flykting.

– Självklart, för det är ju vad vårt folk förväntar sig av oss. Det var därför som vår regering blev vald. Och det är på grund av detta som Polen är så säkert och till exempel inte har en enda terrorattack. Titta på våra gator. Ni kan kalla oss populister, nationalister eller rasister. Jag bryr mig inte, jag bryr mig om min familj och mitt land.


Nyheter från förstasidan

Världen tvivlar på USA:s "bildbevis" mot Iran

Uppges visa Iran ta bort odetonerad mina från fartyget. Men Iran nekar till anklagelserna och menar att bilden är arrangerad.0 

Ekonominyheter

Fler än nånsin vill sälja sin bostadsrätt

Antalet begagnade bostadsrätter till salu fortsätter skena.. "Vi har nu ett rekordutbud av bostadsrätter", uppger Hemnets talesperson Staffan Tell.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "Ultras" tar strid mot liberala värden.0 Plus

Mer från Utrikes

Peterson lanserar censurfri plattform

Kommer inte bannlysa användare efter åsikter.. "När du kommit till vår plattform tar vi inte ner dig förrän en amerikansk domstol tvingar oss."0 

Sidor

Vetenskap

Husses stress smittar av sig på hunden. Stressnivåerna hos hundar och deras ägare följer varandra.0 

Familj får 100.000 kronor efter unikt myntfynd på tomten. Skånska familjen fann över 20 mynt som är 300 år gamla.0 Plus

Kultur

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0 

Lars Vilks skulptur brann upp. "Helt nedbrunnen."0