Asylkaoset

Regeringen redo stänga Öresundsbron

Publicerad 3 december 2015 kl 12.57

Inrikes. Regeringen är nu redo att ta till radikala åtgärder för att stoppa invandringen till Sverige. Nu överväger man att helt stänga Öresundsbron, enligt uppgifter till Dagens Industri.

Gilla artikeln på Facebook

De nya ID-kontrollerna på bussar och tåg har fått massivt beröm, inte minst då de är det första steget mot ett transportörsansvar som kraftigt kommer att försvåra det illegala inflödet från tredje världen genom kollektiva färdmedel.

Men enligt uppgifter till DI, i form av ett utkast till lagrådsremiss som har läckt från regeringen, öppnar man nu för att helt stänga Öresundsbron.

"Öresundsbron är en av Sveriges viktigaste och mest trafikerade förbindelser med ett annat land, Danmark. En tillfällig stängning av bron kan utgöra ytterligare en åtgärd för att minska risken att den allmänna ordningen eller inre säkerheten påverkas till följd av den stora tillströmningen av asylsökande", står det i handlingen enligt Dagens Industri.

Att införa ID-kontroller på bussar och tåg väntas särskilt försvåra för så kallade ensamkommande barn som anländer från Afghanistan.

"Antalet asylsökande ensamkommande barn, särskilt från Afghanistan, skulle kunna tänkas minska mer än andra då denna grupp som regel inte uppvisar identitetshandlingar (ca 1 procent vid ansökningstillfället)" står det i handlingen enligt DI.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0