Skolvåldtäkten i Alvesta
Bilden har ingenting med den aktuella skolan att göra.

Rektorn bortförklarade tafsningarna: "Pojkar är pojkar" – sen våldtog Ali sin klasskamrat på skolgården

Publicerad 6 november 2015 kl 18.59

Granskning. Skolledningen vägrade ingripa när en afrikansk elev ofredade flickor på mellanstadiet med sexuella närmanden och tafsningar. Till slut våldtog eleven en svensk flicka i en buske på skolgården, men trots föräldrarnas protester har skolledningen beslutat att han ska få gå kvar på skolan.
 – Vi blir spottade i ansiktet för att vi är svenskar, säger en förälder till Fria Tider.

Dela artikeln

Det var en lördag i oktober som två flickor besökte ett mellanstadiedisko på en skola i Alvesta kommun. Under kvällen blev de antastade av två afrikanska elever som går på samma skola.

Pappan till en av de utsatta flickorna hade redan i våras fått reda på att en av de inblandade afrikanerna hade attackerat hans dotter med sexuella närmanden och tafsningar. Sedan dess hade pappan fört en desperat kamp för att få skolledningen att göra någonting åt situationen på den mycket invandrartäta skolan.

– Vi hade ett möte med läraren och den biträdande rektorn. Killarna var inte där och inte heller deras föräldrar, de kan inte svenska. Jag sa till rektorn att jag ville polisanmäla det här men då sa hon att jag inte behövde det och att de skulle ta tag i saken, säger han idag till Fria Tider.

– Hon sa att "barn är barn och pojkar är ju pojkar, de drivs av sin nyfikenhet och det händer mycket i kroppen", fortsätter han.

Skolledningen valde emellertid att inte göra någonting för att öka säkerheten för flickorna. Istället fortsatte trakasserierna samtidigt som den biträdande rektorn höll en lång utläggning där hon betonade "alla människors lika värde" och, hävdar pappan, antydde att han och de andra föräldrarnas oro berodde på fördomar och rasistiska stereotyper.

– Du ska inte dela upp dem i vi och dom, det finns inget sådant. Vi måste hålla detta på individnivå, sade den biträdande rektorn under ett möte och valde därefter att låta de båda afrikanerna gå kvar som vanligt på skolan.

Men den biträdande rektorns beslut skulle snabbt få ödesdigra följder.

Dagen efter händelsen på diskoteket blev flickorna överfallna av de två afrikanerna när de lekte på skolgården. Den ena flickan blev indragen i en buske och våldtagen av en av pojkarna. Samtidigt slet hans kompis med sig den andra flickan bakom en bil, men hon kunde undkomma eftersom andra personer dök upp.

När våldtäkten på skolgården blev känd ringde den pappa som Fria Tider pratat med till skolan och möttes då av en "total likgiltighet inför det som hänt". Han meddelade den biträdande rektorn att han skulle låta sin dotter vara hemma tills pojkarna flyttats från skolan. Men då ingrep den biträdande rektorn plötsligt, och hotade föräldrarna med rättsliga konsekvenser.

Rektorn: "Det råder faktiskt skolplikt"
– Hon sa att det faktiskt råder skolplikt. Hon visade ingen respekt som helst för våra barn över huvud taget, utan det var skolplikt som gällde.

Efter mycket om och men beslutade skolan till slut att pojkarna trots våldtäkten skulle få gå kvar på skolan – fast på andra tider än de utsatta flickorna.

Pappan, som uttalar sig anonymt i Fria Tider, har idag svårt att förstå varför skolan och den kvinnliga skolledningen har agerat som de har gjort. Han betonar dock att skolan, som har en majoritet elever med invandrarbakgrund, präglas av en långt gången vänsterideologi. Stort fokus läggs på att att lära svenska elever att inte uttrycka sig fördomsfullt eller på annat sätt kränka invandrare.

– Om min dotter skulle ha sagt någonting dumt till någon av dem så hade det blivit ett ramaskri – man hade kontaktat socialen på en gång och hon hade fått gå en särskild kurs för att få lära sig hur man ska tycka och tänka.

Att man inte reagerar med samma kraft mot våldtäkter och sexuella ofredanden beror enligt pappan till stor del på den biträdande rektorn.

– Vi blir spottade i ansiktet, och det är enbart för att vi är svenskar. Den här rektorn är så vänsterliberal att man blir mörkrädd. Man tror att det är Lenin själv som står och pratar när man lyssnar på henne.

Han beskriver läget på skolan som kaotiskt.

– När jag kör förbi skolgården eller hämtar min tös så står de och sparkar på andras cyklar och slår andra elever. Går man in på skolan så ser det ut som ett marxistiskt kulturcenter. Det hänger lappar med olika färger och överallt står det "vi gillar olika".

Den biträdande rektorn vill inte prata med Fria Tider. Hon avstår från att bemöta pappans uppgifter och hänvisar istället till sekretessen. I ett skriftligt bemötande skriver hon dock:

"Utredningen kring händelsen ligger hos andra myndigheter. Skolan vidtar åtgärder när något händer för att alla inblandade ska känna sig trygga. Vi har inte möjlighet att besvara frågor på individnivå på grund av sekretess och tystnadsplikt."

Polisen är också förtegna om fallet.

– Jag kan bekräfta att vi har en anmälan om våldtäkt mot barn och att en förundersökning är inledd. Men vi kommer inte säga någonting mer eftersom alla inblandade är under 15 år, säger Robert Loeffel vid polisen i Växjö till Fria Tider.

Kan inte dömas
Pojkarna har inga möjligheter att dömas för brott eftersom båda uppger att de är under 15 år.

– Barn kan ju inte misstänkas men man gör en utredning enligt lagen om unga lagöverträdare, LuL, och kontrollerar att inga äldre är inblandade. Annars gör vi en utredning som sedan överlämnas till de sociala myndigheterna. Det är de som agerar när det finns eventuella misstänkta som är under 15 år, säger Robert Loeffel.

De drabbade föräldrarna kommer att anmäla den biträdande rektorn för tjänstefel.

Ali heter egentligen något annat.


Nyheter från förstasidan

Ryssland och Nordkorea sluter försvarspakt

Lovar hjälpa varandra vid angrepp. Putin togs emot med pompa och ståt i Pyongyang.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.