Roland Larsson (S).

S-profil skryter om åsiktsregistrering

Publicerad 15 augusti 2016 kl 20.52

Inrikes. Roland Larsson, före detta riksdagsledamot för Socialdemokraterna, skryter på Facebook om hur han brukade åsiktsregistrera kommunister i stor skala.
"Sådana som Du registrerade vi allesammans", skriver han till en kommunist enligt tidningen Proletären.

Gilla artikeln på Facebook

Åsiktsregistrering förbjöds i svensk lag år 1969, men i samband med den så kallade IB-affären 1973 kom det fram att det fanns en sedan tidigare okänd underrättelse­organisation som med hjälp av informatörer från Socia­ldemo­kraterna och LO upprättat åsiktsregister över kommunister.

Roland Larsson (S), som var riksdagsledamot och ledamot i lagutskottet under 1990-talet, berättar nu i en Facebook-diskussion med en medlem i Kommunistiska partiet om hur han ägnade sig åt omfattande åsiktsregistrering under sin politikerkarriär.

"Jo sådana som Du registrerade vi allesammans. Det är därför Du bor kvar i råtthålet", skriver han bland annat till kommunisten, enligt Proletären.

Larsson fortsätter:

"Jag skojar inte när jag säger att jag och andra troligen var med och registrerade flera sådana typer som Bengt än någon annan och jag ser att vi hade rätt. Landsförrädare och Moskvakommunister, det var vad de var och är."

Proletären lyckades inte nå Roland Larsson för en kommentar, men S-politikern hälsar via Facebook tidningen att han ska äta surströmming och "får inte störas av murvlar fr yttersta vänstern."


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Jan Tullberg om att försörja välfärdskungar eller nomenklatura.0 

Vetenskap

Spektakulära fyndet: 210.000 år gammal mänsklig skalle i grekisk grotta. Människan kan ha funnits i Europa 150.000 år tidigare än man trott.0 

Svensk uppfinning kan stoppa sommarhettan inomhus. Specialdesignad fönsterfilm fördelar solens värme jämnt från morgon till kväll.0 

Kultur

Världens dyraste gitarr såld. Fender-gitarr gick för 37 miljoner kronor.0 

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0