S-topp: Trångboddhet gör folk kriminella

Publicerad 21 oktober 2020 kl 18.28

Politik. Det är trångboddheten som leder till att människor blir kriminella. Det skriver den socialdemokratiske riksdagsledamoten Johan Löfstrand i en debattartikel i Dagens Arena.

Gilla artikeln på Facebook

Johan Löfstrand vill satsa mer skattepengar på att som han uttrycker det "bygga bort segregationen", för att på så sätt lösa den grova kriminaliteten.

"Det är inte svårt att se hur grov kriminalitet och sociala problem frodas och växer i områden med de sämsta bostadsförhållandena", menar han i sin debattartikel.

Löfstrand anklagar inte minst Moderaterna för att "fly från ansvar" och "spä på otryggheten" genom att inte vilja satsa lika mycket skattepengar på bostadsbyggande som Socialdemokraterna vill göra. Därmed, menar han, väljer fler att bli grovt kriminella.

"Alla i Sverige påverkas av segregationen, men mest påverkas de med lägre inkomst och socioekonomiska utmaningar. Det är familjer som bor fem personer i en trea som känner trångboddhetens problem. Det är ungdomen som inte lyckas hitta en egen bostad eller tvingas hoppa mellan osäkra andrahandskontrakt", skriver Johan Löfstrand bekymrat.


Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Attackerade tv-profilen i grupp. Men det slutade med att vänsterextremisterna fick fly undan 57-åringen i panik.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Så mycket tjänar de anställda på Expo – hela listan

Personalen "hängs ut" med namn och månadslön. Vänsterextremisterna uppger sig ha drabbats av "allvarliga ekonomiska svårigheter".0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Har bara krav och inga skyldigheter. Kan invandrarnas relation till Sverige verkligen upprätthållas i längden, undrar Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Så såg svenskarna ut för 8.000 år sedan. Återskapas med hjälp av skallar och DNA.0 

Kultur

Abortaktivistens bild upprör. "Så där håller man inte ett spädbarn."0 

"Jag kallar det PK": Ulf Brunnberg rasar mot nya Saltkråkan. Skådisarnas bråk om nyinspelningen.0