Markus Wiechel (SD).

SD-topp: "Det vore helt sjukt" att skicka hem invandrare som fått stanna på felaktiga grunder

Publicerad 27 mars 2019 kl 13.23

Inrikes. Sverigedemokraterna vill inte riva upp uppehållstillstånd som på felaktiga grunder delats ut till hundratusentals personer som invandrat illegalt från tredje världen. Det uppger SD-riksdagsmannen Markus Wiechel på Twitter, vilket Samhällsnytt var först med att uppmärksamma.

Gilla artikeln på Facebook

Det är i en konversation med Per Sefastsson från partiet Alternativ för Sverige, AFS, som Markus Wiechel fäller kommentarerna.

Wiechel skriver att det "vore helt sjukt" att, som AFS vill, se till att en halv miljon invandrare återvänder till sina hemländer i tredje världen.

"Återvandring har vi som du vet hela tiden talat om. Ej bara i slutet av valrörelsen. Dock repatrierar inte vi 500k människor bara sådär, vilket vore helt sjukt. Det finns mycket att ta upp men för att summera det värsta angriper ni invandrarna mer än politiska beslut", twittrar han.

Markus Wiechel medger visserligen att de så kallade asylinvandrarna har beviljats uppehållstillstånd på "felaktiga grunder", eftersom de enligt Dublinförordningen ska söka asyl i det EU-land de först reste in till. Men han tycker ändå att de ska få stanna i Sverige eftersom det är svenska myndigheter som vantolkat förordningen.

"Att politiker år efter år har fattat dåliga beslut svider. Det svider ordentligt & har personer fått uppehållstillstånd på felaktiga grunder ska det rivas upp. Merparten av dessa ni vill skicka ut har dock inte brutit mot rådande lagar."

Wiechel förklarar dock att "de som kommer nu och framöver" däremot inte ska få stanna i Sverige. Däremot vore det enligt honom "orimligt" att riva upp tidigare beslut om uppehållstillstånd som fattats på felaktiga grunder.

"Vi lever dock i en rättsstat, därför är det orimligt att skicka tillbaka människor som tidigare fått uppehållstillstånd för att svenska myndigheter & svenska staten fullständigt vantolkat förordningen", skriver han.

Markus Wiechel, som är SD:s utrikespolitiske talesperson, uppger sig inte ha tid att svara på frågor från Samhällsnytt utan hänvisar till sin kollega Paula Bieler, som inte heller har svarat.


"Sexfantasier inte alltid så PK". Porrforskarens nya fakta utmanar feministiska teorier.0 Plus

Nya Sverigebilden

Scener från Malmö väcker förundran i USA. "Den svenska regeringen har tagit in en befolkning som hatar dem."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0