Våldtäkten på Tredje Långgatan

Sex års fängelse för bestialisk våldtäkt

Publicerad 30 december 2014 kl 17.32

Inrikes. Den 28-årige somaliern Ibrahim Ahmed Dahir döms nu till 6 års fängelse för en synnerligen brutal överfallsvåldtäkt på en kvinna i centrala Göteborg.

Gilla artikeln på Facebook

Den mycket våldsamma våldtäkten skedde den 12 september 2014 på Tredje Långgatan. Det hela började med att somaliern stal kvinnans cykel. När hon följde efter honom för att ta tillbaka cykeln lurade han in henne på en innergård.

– Nu ska du dö din jävla fitta! ropade somaliern när han gick till attack.

Han sparkade och bankade sitt offer i huvudet med en glasflaska medan han våldtog henne på olika sätt. Kvinnan fick allvarliga skador.

Bad för sina barns skull
Enligt rätten har våldtäkten varit "hänsynslös, brutal och präglats av råhet".

"Målsäganden har känt dödsångest och många gånger under händelseförloppet bett honom att sluta, vid ett tillfälle genom att stå på knän med händerna knäppta. Hon har bett för sina barns skull. Han har dragit i hennes jacka och hållit för hennes så hon inte fått luft. Hon har legat på krossat glas och han har i det läget försökt tilltvinga sig analt samlag", står det i domen.

Ibrahim Ahmed Dahir, som uppgett att han inte minns något av händelsen, döms nu till 6 års fängelse för grov våldtäkt och ska betala 164.000 kronor i skadestånd till kvinnan. Han befanns samtidigt skyldig till snatteri, försök till rån, skadegörelse, hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd, brott mot knivlagen och narkotikabrott – brott som begåtts vid andra tillfällen.

Den somaliske våldtäktsmannen förekommer sedan tidigare under 11 avsnitt i belastningsregistret. Han dömdes senast i december 2011 av hovrätten till fängelse i två år och sex månader för bland annat försök till våldtäkt och frigavs villkorligt i juni 2013. Han är medborgare i Sverige och kan därför inte utvisas hem till Somalia.


Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Vetenskap

Läderbaggarna riskerar bli hemlösa. Brist på yngre träd i ekhagar skapar problem.0 

Forskare: Så blir du YNGRE med nya vetenskapliga metoden. Professorn: "Vi går bakåt i tiden"0 Plus

Kultur