Spotify värt 25 miljarder

Publicerad 31 mars 2012 kl 16.39

Politik.Musikjätten Spotify fick i juni in 700 miljoner kronor i bolaget. Men nu är det dags för mer. Enligt uppgifter till Dagens industri planerar bolaget en ny emission i miljardklassen.

Gilla artikeln på Facebook

När Spotify genomgått sin nyemission kommer bolaget att värderas till 4 miljarder dollar, motsvarande drygt 25 miljarder kronor, enligt Di:s uppgifter.

Martin Lorentzon, en av grundarna, skriver i ett sms till DI att bolaget inte tänker ta in några pengar och att det inte finns någon substans i uppgifterna.

DI noterar dock att det går bra för Spotifys grundare. Enligt tidskriften Forbes har Daniel Ek just nu en förmögenhet på över 2 miljarder kronor. Samtidigt bedömer Forbes att den 29-årige svensken kommer att bli dollarmiljardär inom en inte allt för avslägsen framtid.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Invandrarvåldtäkter ska skapa "mångfärgad framtid", hoppas läkare. Uppmanar "svarta, judar, handikappade och frimurare" att "kasta sig över högerfittorna".0 Plus

Forskarna: Så stor är egentligen intelligensklyftan. Närmare 10.000 deltagare detaljstuderades och fick både gener och IQ testade.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0