Stefan Löfven om Illegala invandrare: "Dom ska ut"

Publicerad 6 maj 2019 kl 10.19

Inrikes. Statsminister Stefan Löfven (S) slog tillbaka kritik mot regeringens hantering av illegala invandrare. Han har minsann visst infört skarpare regler, sade han i SVT:s partiledardebatt.

Gilla artikeln på Facebook

Under partiledardebatten i SVT Agenda på söndagen fick Stefan Löfven bland annat kritik för att "tiotusentals" illegala invandrare tillåts vistas i landet.

– Samtidigt får dömda våldtäktsmän som inte är svenska medborgare stanna kvar i landet, och ni försvarar att de inte alltid ska utvisas, sade KD-ledaren Ebba Busch Thor varpå Stefan Löfven skakade på huvudet.

Statsministern påstod att utvisningarna av kriminella ska utökas och att han inte alls tycker det är ok att våldtäktsmännen får stanna.

Löfven sade också att 73.000 personer som inte har fått asyl i Sverige de senaste fem åren redan har "åkt tillbaka".

– Men tiotusentals finns ju ändå kvar för att ni inte vill skärpa de inre gränskontrollerna och för att det inte finns tillräckligt med förvarsplatser. Jag tror också många svenskar undrar var alla kvinnor och barn är? Det är unga män som får stanna genom er särlagstiftning, replikerade Ebba Busch Thor och syftade på gymnasielagen.

– Gränskontrollerna ska förlängas, så länge vi har det behovet. Men vi har infört skarpare kontroller för de som finns i landet. Så säg inte att det inte är gjort. Vi underlättar för polisen att göra arbetsplatsinspektioner, för att vi ska komma tillrätta med de som är här olovligen, för de ska ut, lovade Löfven.


Ekonominyheter

Traditionella jobb försvinner för unga

Vanligaste jobben: Rasta hund, städa, transportera saker.. Framtidens jobb är att sköta sköta tråkiga uppgifter åt babyboomers och andra äldre generationer.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "Ultras" tar strid mot liberala värden.0 Plus

Vetenskap

Husses stress smittar av sig på hunden. Stressnivåerna hos hundar och deras ägare följer varandra.0 

Familj får 100.000 kronor efter unikt myntfynd på tomten. Skånska familjen fann över 20 mynt som är 300 år gamla.0 Plus

Kultur

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0 

Lars Vilks skulptur brann upp. "Helt nedbrunnen."0