När en person får stroke är det mycket viktigt att patienten snabbt kommer till sjukhus. Detta för att få propplösande behandling så stroken inte växer och permanent förlamar personen.
Men i Sverige är sjukhusen så fulla att inte ens strokepatienter får plats.
En strokedrabbad kvinna i västra Sverige slussades mellan tre olika sjukhus, och sedan tillbaka till det första, innan hon fick hjälp.
Ambulansen kom efter bara sex minuter och körde först patienten till Sahlgrenskas akutmottagning klockan halv fyra på morgonen. Men där fanns ingen plats. Då skickades hon vidare till Mölndals sjukhus. Där fanns inte heller någon plats. Ambulansen körde därefter till Östra sjukhuset, där det också var fullt.
Klockan sju på morgonen kommer patienten tillbaka till Sahlgrenska och får till slut vård. Men det var efter tre och en halv timme i ambulansen, och då hade patienten redan hunnit få bortfall på högra sidan av kroppen.
– Just nu kan jag bara beklaga att det blev så här, och hoppas att det inte händer igen, säger Björn Andersson, chefläkare på Sahlgrenska, till SVT Nyheter.
Händelsen ska nu utredas.
Tidigare i år twittrade sjukvårdsminister Annika Strandhäll (S) att Sverige har en "sjukvård i världsklass faktiskt. Allt annat är faktaresisitens. Eller alternative facts som en del säger":
ja, sjukvård i världsklass faktiskt. Allt annat är faktaresisitens. Eller alternative facts som en del säger.
— Annika Strandhäll (@strandhall) 24 januari 2017