Svårt skadade kvinnan är universitetsstudent

Publicerad 14 september 2019 kl 15.01

Inrikes. Det var en student vid Lunds universitet som skadades svårt i samband med den mycket kraftiga bomben i Lund i natt, enligt Kvällsposten. Hon beskrivs som "oskyldig ung människa".

Gilla artikeln på Facebook

Under natten sprängdes en extremt kraftig bomb i centrala Lund. Måltavlan ska ha varit en mindre livsmedelsbutik i botten på ett flerbostadshus.

Förödelsen på platsen är stor. Än värre är att en ung kvinna som passerade förbi platsen i samband med detonationen skadades.

Enligt Region Skåne är hon allvarligt skadad. Hon ska skrikit "jättehögt" på hjälp, varit blodig och fått skador i ansiktet, enligt vittnen.

Nu framkommer det att kvinnan var student vid Lunds universitet.

– Vi är djupt berörda av att en oskyldig ung människa har skadats i ett avskyvärt dåd, säger Per Nordén, säkerhetschef vid Lunds universitet till Kvällsposten och bekräftar att hon studerar där.

Offret är i 20-årsåldern. Ingen har gripits för det krigsliknande dådet, som i Aftonbladet av boende in området redan jämförts med krigen i det forna Jugoslavien.


Nyheter från förstasidan

Regeringen vill skärpa regler om frigivning

Ser över kontroversiella svenska reglerna. Alla som döms till fängelse ska inte längre automatiskt friges efter att ha avtjänat två tredjedelar av straffet.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Gängen markerar sina revir. För att förstå varför måste vi lämna det liberala sättet att tänka, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Forskare hittade uråldrigt liv i Siljans meteoritkrater. Fynden kan användas för att utforska liv på Mars.0 

Svenska kvinnor gavs testosteron – då ökade deras prestation. Manliga könshormonet gav tydlig effekt på unga kvinnor.0 Plus

Kultur

Svenskt kultspel ska censureras efter PK-påtryckningar. Crusader Kings anklagas för "fascism" av spelskribenter.0