Moskébranden i Eskilstuna
Erik Ullenhag kände sig säker på att moskébranden på juldagen var anlagd och var snabb med att fördöma "attentatet".

Svenska folkets hån mot makten – "Inga fritöser på våra gator"

Publicerad 10 mars 2015 kl 16.20

Politik. Det är många som under dagen idag gjort sig lustiga över uppgifterna igår om att branden i en källarmoské i Eskilstuna ska ha uppstått i en fritös.

Gilla artikeln på Facebook

På Twitter, Flashback och andra sociala medier har skämten frodats där många gliringar riktats mot de vänsterliberala opinionsbildare som var snabba med att lägga skulden för juldagens brand förra året på invandringskritiker, sverigedemokrater eller svenskar i största allmänhet.

På Twitter har taggen #fritösgate skapats där många twittrar om det pinsamma mediedrev som upptod i slutet av förrra året och på Flashback har en särskild diskussionstråd skapats där ordvitsar, limerickar och samhällssatir kring händelsen samlas. En av de mer kreativa limerickarna lyder såhär:

"Det var en fritös som orsakade besvär,
när anti-rasister mot sanningen satt sig på tvär.
De skrek 'moskén står i lågor,
nu besannades våra farhågor'
Men pyroman-nazisten visade sig vara imaginär."

Andra ordvitsar, som raljerar med den antirasistiska rörelsen, lyder "fetts mot folkgrupp" och "inga fritöser på våra gator".

Under dagen idag dementerade SVT, genom att citera en talesman för räddningstjänsten, uppgifterna i Eskilstuna-Kuriren om att branden skulle ha startat i en fritös. Det tycks dock stå klart att branden inte var anlagd, men den exakta brandorsaken har ännu inte offentliggjorts.


Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Asylkaoset

Fria Tider avslöjar. Statliga mediejätten mörkade om varför muslimska familjen skickas hem.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Swish ligger nere igen. "Jobbar för fullt på det".0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare