Bild: Arkiv

Här uppmanar Sydafrikas president till mord på vita

Publicerad 16 mars 2012 kl 20.02

Utrikes."Vi ska skjuta ned de vita med maskingevär", sjöng Sydafrikas president Jacob Zuma i januari inför en jublande och dansande folkmassa under ANC:s hundraårsjubileumsgala i Bloemfontein, där ledande svenska socialdemokrater fanns på plats.

Gilla artikeln på Facebook

Dubul'ibhunu, eller "Döda boern", är en populär sång inom ledarskiktet i det styrande partiet ANC. Sången handlar om att jaga och skjuta ned vita människor med maskingevär.

Omtyckt hatsång
Förutom presidenten Jacob Zuma finns klipp som visar när Nelson Mandela och ANC:s ungdomsförbunds ordförande Julius Malema sjunger variationer av hatsången.

Sedan ANC tog över makten i Sydafrika har landets vita minoritetsbefolkning utsatts för en folkmordsliknande förföljelse.

Tusentals vita farmarfamiljer i Sydafrika har brutalt stympats, våldtagits och mördats av svarta grupper. Den svarta regeringen i landet har kritiserats för att se genom fingrarna med, och rent av uppmuntra, de rasistiska utrensningarna.

Socialdemokrater närvarande
Socialdemokraterna, som sedan årtionden haft ett nära samarbete med ANC, var tillsammans med IF Metall representerade i Bloemfontein för att fira rasistpartiets jubileum.

I den socialdemokratiska delegationen ingick partiets gruppledare Mikael Damberg samt Lena Hjelm Wallén, Carina Hägg, Ann Linde och Roger Hällhag. Olof Palmes son Joakim Palme fick hålla ett tal under ANC:s galamiddag.

- ANC gjorde en historisk insats genom att få bort rasistregimen i Sydafrika och införa demokratiska och lika rättigheter för svarta, vita och färgade, sa Mikael Damberg i ett pressmeddelande.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Hade afghansex på HVB-hemmet. Den 45-åriga politikern var nämndeman för S i samma tingsrätt som dömer henne.0 Plus

Befolkningsbytet

Ekonominyheter

Ingves ”djupt orolig" för sitt eget boprisrally

Riksbankschefen beklämd av lånefesten.. "Har pratat om bostadsmarknaden sedan jag började på Riksbanken" men inte gjort nåt.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fräcka bluffen. Ytterst korrupt beteende, skriver Jan Tullberg.0 

Mer från Utrikes

EU-revisorer slår larm i rapport. Illegal invandring främjas snarare än motverkas.0 

Vänsterextremister attackerade AFD

Våldsam valrörelse i Tyskland.. Partiet tvingas hålla privata valmöten – attackeras ändå.0 

Vetenskap

Invandrare har 13,4 punkter lägre IQ än svenskar. Så snabbt sjunker Sveriges intelligens när vi byts ut.0 

Kultur

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0 

John Cleese i PK-kritisk tv-serie. 81-årige komikern undersöker "woke"-kulturen.0