Tillerson: Israel manipulerar Trump

Publicerad 21 september 2019 kl 11.04

Inrikes. USA:s president Donald Trump blir "spelad" av Israels Benjamin Netanyahu. Det sade USA:s förre utrikesminister Rex Tillerson under en panelintervju vid Harvard.

Gilla artikeln på Facebook

Rex Tillerson var USA:s utrikesminister mellan februari 2017 och mars 2018. Under en panelintervju med flera Harvard-professorer i veckan sade han att Israel manipulerar USA.

Han kallade landets premiärminister Benjamin Netanyahu för "en utomordentligt skicklig" politiker och diplomat, men "lite machiavellisk", uppger The Harvard Gazette.

Enligt Tillerson skapar den israeliske premiärministern "användbara" relationer med ledare och nationer som han förväntar sig behöva i framtiden. Man måste möta Netanyahu med skepticism, förklarade Tillerson, eftersom han använder "desinformation" för att övertala.

– De gjorde det med presidenten vid ett par tillfällen för att övertyga honom om att "vi är de goda, de är skurkarna". Vi avslöjade senare detta för presidenten så att han förstod, "Du har spelats". Det stör mig att en allierad som är så nära och viktig kan göra det mot oss.

Tillerson är också kritisk till att Trump föredrog råd från utomstående personer när det kom till frågan om Israel.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Larmet: Många svenskar har inte längre råd köpa mat

Hjälporganisationer vittnar om misär på Sveriges gator.. Folk kan inte ens ordna mat på bordet, "varken åt sina barn eller sig själva."0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Gängen markerar sina revir. För att förstå varför måste vi lämna det liberala sättet att tänka, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Forskare hittade uråldrigt liv i Siljans meteoritkrater. Fynden kan användas för att utforska liv på Mars.0 

Svenska kvinnor gavs testosteron – då ökade deras prestation. Manliga könshormonet gav tydlig effekt på unga kvinnor.0 Plus

Kultur

Svenskt kultspel ska censureras efter PK-påtryckningar. Crusader Kings anklagas för "fascism" av spelskribenter.0