Trump talade om invandrarvåldtäkter: "De har ingen rätt att vara i landet"

Publicerad 10 januari 2019 kl 10.17

Utrikes. Donald Trump ger sig inte. Han ska ha sin mur. Tidigare i veckan höll han ett långt tal om illegal invandring.

Gilla artikeln på Facebook

Under tisdagen höll USA:s president Donald Trump ett helt tal om den illegala invandringens negativa konsekvenser.

Trump kräver fortfarande pengar för en mur mot Mexiko, men vänsterliberalerna i Demokraterna vägrar. Och det beror bara på att det är han som blivit president, sade Trump. Tidigare har Demokraterna inte varit främmande för en mur, hävdade han.

– Alla amerikaner skadas av okontrollerad illegal invandring. Den dränerar offentliga resurser och drar ner jobb och löner. Bland de hårdast drabbade är afroamerikaner och latinamerikaner. Vår södra gräns är en passage för massor av droger, som metamfetamin, heroin, kokain och fentanyl. Varje vecka dödas 300 medborgare av heroin, där 90 procent kommer över vår södra gräns. Fler amerikaner kommer dö av droger i år än som dödades i Vietnamkriget, sade Trump.

– Under de senaste två åren har polisen arresterat 266.000 utlänningar med ett brottsregister, inklusive de som åtalats eller dömts för sammanlagt 100.000 övergrepp, 30.000 sexbrott och 4.000 mord. Under åren har tusentals amerikaner blivit brutalt dödade av dem som illegalt kommit in i vårt land och tusentals fler liv kommer skördas om vi inte agerar nu. Det här är en humanitär kris, fortsatte han.

Donald Trump listade även specifika våldsbrott begångna av illegala invandrare. 

– Dag efter dag förkortas värdefulla liv av de som kränkt våra nationsgränser. I Kalifornien blev en veteran våldtagen och mördad, ihjälslagen med en hammare av en illegal invandrare med en lång kriminell historia. I Georgia blev en illegal invandrare nyligen åtalad för mord för att ha dödat, halshuggit och styckat sin granne, sade presidenten och fortsatte rabbla upp exempel.

– Vissa påstår att en mur är omoraliskt. Men varför bygger då rika politiker murar, staket och grindar runt sina hem? De bygger inte murar eftersom de hatar folket på utsidan, utan för att de älskar människorna på insidan. Det enda som är omoraliskt är att politikerna inte gör något.

– När jag blev president, svor jag att jag kommer skydda vårt land. Och det är vad jag alltid kommer göra, avslutade han.

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Traditionella jobb försvinner för unga

Vanligaste jobben: Rasta hund, städa, transportera saker.. Framtidens jobb är att sköta sköta tråkiga uppgifter åt babyboomers och andra äldre generationer.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "Ultras" tar strid mot liberala värden.0 Plus

Mer från Utrikes

Sipri: Israel har 80-90 kärnvapen

Ny uppskattning i Sipris årsbok.. Moderniseringen av världens kärnvapenarsenaler fortsätter trots minskningen av det totala antalet stridsspetsar.0 

Homosexuella män kräver få ge blod

Kampanjen: #regnbågsblod.. Kräver lika villkor – trots extrema hivrisken.0 

Sidor

Vetenskap

Studie: Diskriminering att ingen skrattar åt kvinnors skämt. Undersökte fördelningen av skratt i SVT:s "Vinterstudion".0 

Husses stress smittar av sig på hunden. Stressnivåerna hos hundar och deras ägare följer varandra.0 

Kultur

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0 

Lars Vilks skulptur brann upp. "Helt nedbrunnen."0