Ullenhag: Nödvändigt för att klara globaliseringen

Publicerad 20 februari 2012 kl 20.54

Politik.Att införa skattefria invandrarzoner i Sverige är nödvändigt för att möta globaliseringens krav, menar Erik Ullenhag, och ansluter sig därmed till samma argument som statsminister Fredrik Reinfeldt använde när han lanserade kravet på att svenskar ska jobba till 75 års ålder.

Gilla artikeln på Facebook

Att göra om Rosengård och liknande områden till både skatteparadis och bidragsparadis kan låta kontroversiellt, och regeringens förslag har redan fått mycket kritik på Internet. Men enligt integrationsministern Erik Ullenhag (FP) är det en myt att Sverige har något val - globaliseringen gör det nämligen nödvändigt att införa lagstiftningen.

"Svensk ekonomi står inför flera stora långsiktiga utmaningar. En av dessa är den globala konkurrensen, som leder till att allt fler länder tävlar om att dra till sig investeringar och spjutspetskompetens. Globaliseringen är i grunden bra och positiv för såväl människors som länders utveckling. Men den ställer nya krav på Sverige", skriver Erik Ullenhag (FP) på SVT Debatt.

Erik Ullenhag låter därefter antyda att hans satsning på i huvudsak irakier och somalier i Rosengård skulle kunna leda till att dessa grupper lyckas åstadkomma samma sak som 1800-talets judiska och europeiska invandrare gjorde i dåtidens Sverige:

"Många av våra största och mest kända företag har startats av utrikes födda personer. Felix, Zoegas och Bonniers är bara några exempel", skriver Ullenhag.

Ett en skattefri invandrarzon som alltså blir både skatteparadis och bidragsparadis ska enligt regeringens officiella terminologi benämnas "nystartszon". Även fortsättningsvis använder regeringen termen "utanförskapsområde" för att beteckna övriga invandrartäta problemområden i landet.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Beskrivs som "unikt" av försvaret. Se videon från dramatiska övningen på Östersjön.0 Plus

Estoniakatastrofen

"Inte sant, dumheter." Svenska tidningen stämplas som fake news-källa.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Pratar om fred – men hur blir det? Utrikespolitiskt är Le Pens parti ett oprövat kort.0