"Var åttonde svensk kvinna kommer våldtas – men det kan snart bli mycket värre"

Publicerad 22 januari 2018 kl 21.29

Opinion. Den kraftiga ökningen av antalet våldtäkter är skrämmande. Om det fortsätter i den här takten kan vi stå inför en snar framtid där mer än var femte kvinna i Sverige kommer att bli våldtagen under sin livstid. Det skriver Peter Imanuelsen, mer känd som "Peter Sweden".

Gilla artikeln på Facebook

Brottsförebyggande rådet, Brå, har precis publicerat preliminär statistik över anmälda sexbrott under 2017. Och det är minst sagt dystra siffror.

Deras undersökning visar att anmälda våldtäkter i Sverige har ökat med hela 10 procent från 2016 till 2017. Under 2016 anmäldes 6.720 våldtäkter, men året därpå hade antalet stigit till 7.230.

Detta är en katastrofal utveckling på bara ett år. Går man längre bak i tiden så ser man att från 2007 till 2017 – under en tioårsperiod – så ökade antalet anmälda våldtäkter med otroliga 34 procent.

Många inser nog inte hur allvarliga dessa siffror egentligen är.

Det bor cirka fem miljoner kvinnor i Sverige. Enligt Statistiska centralbyrån är medellivslängden för kvinnor i Sverige 84 år. Detta betyder att under en kvinnas livstid så kommer det, med förra årets siffror, att anmälas över 607.000 våldtäkter. Delar man detta på antal kvinnor som bor i Sverige så kommer 12,1 procent av alla kvinnor i Sverige att bli våldtagna under en livstid.

Eller, kort sagt – 1 av 8 svenska kvinnor kommer att bli våldtagna under sin livstid.

För att göra det ännu värre så gäller detta bara om våldtäkterna förblir på samma nivå som idag. Antalet våldtäkter i Sverige har ökat mycket de senaste åren, så det är sannolikt att de bara kommer att bli fler.

Som sagt har antalet anmälda våldtäkter i Sverige ökat med 34 procent från 2007 till 2017 enligt Brå. Detta betyder, om denna trend fortsätter, att vi om 10 år har 9.688 våldtäkter i Sverige, och om 20 år kommer antalet att vara uppe i hela 12.982 våldtäkter per år.

I detta scenario skulle 21,8 procent av alla kvinnor i Sverige bli våldtagna under sin livstid. Det vill säga mer än 1 av 5 kvinnor.

Läs också: Peter Sweden på plats från asylkaosets Sicilien: "Här byter de befolkning på Europa – i smyg"

Detta är verkligen chockerande siffror som borde få alla kvinnor (och män) i Sverige att fundera på vad som egentligen händer med vårt samhälle. Sverige har länge varit känt som ett tryggt och säkert land. Detta håller nu snabbt på att förändras.

Sverige skryter om att vara ett "feministiskt" och "jämställt" land. Men det vi har här är en kris av jättelika proportioner, där det i genomsnitt sker 20 våldtäkter per dag. Och det verkar som om media och makthavare desperat försöker mörka vad som sker för att bevara "Sverigebilden".

Det är inte politiskt korrekt att prata om vad som sker när det gäller våldtäkterna i Sverige – ännu mindre vad eller vilka som kan stå bakom utvecklingen. Politisk korrekthet håller just nu på att förstöra livet för tusentals kvinnor.

För kan man inte prata om problemen i vårt samhälle så kommer man inte heller kunna hitta en lösning för att få bukt med dessa problem.

PETER IMANUELSEN

Peter Imanuelsen är en svensk fotograf och journalist bosatt i Norge. Under namnet Peter Sweden är han känd för en större internationell publik, inte minst för sina rapporter om utvecklingen i Sverige på Twitter och Youtube.


Nyheter från förstasidan

SD om mordet: "Svenskfientligheten måste stoppas"

Kommenterar nya uppgifterna om SD-kepsen. "Vilka fruktansvärda handlingar utlänningar är kapabla att begå gentemot svenskar."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Ledarbloggens twitterfavoriter

Ekonominyheter

Mer från Vetenskap

Mer från Opinion

Sveriges antidemokratiska tradition

Kolumn: Jan Tullberg.. Därför tillåts bara en åsikt i taget i den svenska demokraturen.0 

68-vänstern och svenskarnas knepiga konsensus

Kolumn: Jan Tullberg.. Svensken trivs bättre med att ha fel med alla andra än ha rätt men höra till avvikarna. 0 

Därför får väljarna aldrig det de vill ha

Kolumn: Jan Tullberg.. Journalisterna är precis så dumma som politikerna anser att väljarna är.0 

Vad är detta om inte landsförräderi?

Den svenska funktionärsklassen har lagt ner Sverige.. Jan Tullberg om kapitulationen inför EU:s återhämtningsfond.0 

"Löfven har just skuldsatt generationer av svenskar – för att göda EU"

Debatt.. EU:s nya krispaket är en ekonomisk katastrof, skriver Alternativ för Sverige.0 

Vår demokrati har blivit en maktkartell

Kolumn.. Termen "liberal demokrati" blir alltmer motbjudande, skriver Jan Tullberg.0 

Mer från Opinion

Hur vore Kanye West som president?

Artisten påstår sig ställa upp i USA-valet. Går att tänka sig värre ledare i en dekadent epok, enligt Joakim Andersen.0 Plus

"Fel av omvärlden låsa in svenskar i Sverige"

Nya dödssiffrorna visar hur bra vi är.. Äntligen står det klart hur fel Tegnell-kritikerna hade redan från början.0 

Vad återstår av vår kultur när de vita männen ryker?

Pat Buchanan om vänsterns statyrivariver.. "Avsky du alla dessa vita män så mycket du vill, men det var de som skapade den nation vi ärvde."0 Plus

Kolumn: Jan Tullberg. Absurda situationer när "goda människor" engagerar sig för makthavarnas offergrupper.0 

Vänsterliberalerna har äntligen fått någon ny att hata

Kolumn.. Joakim Andersen om Alexander Bards verbala bärsärkagång i den politiskt korrekta porslinsbutiken.0 Plus

"Folkmordstribunal krävs efter sossarnas massmord på äldre"

"Arga blatten" om Sveriges coronastrategi.. "Antingen är våra makthavare dödligt inkompetenta, eller så är de medvetet inställda på att mörda."0 

Ska "papperslösa" gå före även när svenskar lämnas att dö?

Kolumn: Joakim Andersen.. Medborgarskapets urvattning än mer stötande när äldre coronasjuka nu ska börja "sorteras" bort från intensivvård.0 Plus

Kolumn: Ron Paul. "Jag älskar Wikileaks", sa kandidaten Donald Trump – men som president springer han den djupa statens ärenden.0 Plus

Bluffbegrepp förvränger bilden av vårt nya politiska landskap

Jan Tullberg om GAL–TAN.. De som påstås vara "auktoritära" är snarare de som behandlas auktoritärt av sina motståndare.0