"Var åttonde svensk kvinna kommer våldtas – men det kan snart bli mycket värre"

Publicerad 22 januari 2018 kl 21.29

Opinion. Den kraftiga ökningen av antalet våldtäkter är skrämmande. Om det fortsätter i den här takten kan vi stå inför en snar framtid där mer än var femte kvinna i Sverige kommer att bli våldtagen under sin livstid. Det skriver Peter Imanuelsen, mer känd som "Peter Sweden".

Gilla artikeln på Facebook

Brottsförebyggande rådet, Brå, har precis publicerat preliminär statistik över anmälda sexbrott under 2017. Och det är minst sagt dystra siffror.

Deras undersökning visar att anmälda våldtäkter i Sverige har ökat med hela 10 procent från 2016 till 2017. Under 2016 anmäldes 6.720 våldtäkter, men året därpå hade antalet stigit till 7.230.

Detta är en katastrofal utveckling på bara ett år. Går man längre bak i tiden så ser man att från 2007 till 2017 – under en tioårsperiod – så ökade antalet anmälda våldtäkter med otroliga 34 procent.

Många inser nog inte hur allvarliga dessa siffror egentligen är.

Det bor cirka fem miljoner kvinnor i Sverige. Enligt Statistiska centralbyrån är medellivslängden för kvinnor i Sverige 84 år. Detta betyder att under en kvinnas livstid så kommer det, med förra årets siffror, att anmälas över 607.000 våldtäkter. Delar man detta på antal kvinnor som bor i Sverige så kommer 12,1 procent av alla kvinnor i Sverige att bli våldtagna under en livstid.

Eller, kort sagt – 1 av 8 svenska kvinnor kommer att bli våldtagna under sin livstid.

För att göra det ännu värre så gäller detta bara om våldtäkterna förblir på samma nivå som idag. Antalet våldtäkter i Sverige har ökat mycket de senaste åren, så det är sannolikt att de bara kommer att bli fler.

Som sagt har antalet anmälda våldtäkter i Sverige ökat med 34 procent från 2007 till 2017 enligt Brå. Detta betyder, om denna trend fortsätter, att vi om 10 år har 9.688 våldtäkter i Sverige, och om 20 år kommer antalet att vara uppe i hela 12.982 våldtäkter per år.

I detta scenario skulle 21,8 procent av alla kvinnor i Sverige bli våldtagna under sin livstid. Det vill säga mer än 1 av 5 kvinnor.

Läs också: Peter Sweden på plats från asylkaosets Sicilien: "Här byter de befolkning på Europa – i smyg"

Detta är verkligen chockerande siffror som borde få alla kvinnor (och män) i Sverige att fundera på vad som egentligen händer med vårt samhälle. Sverige har länge varit känt som ett tryggt och säkert land. Detta håller nu snabbt på att förändras.

Sverige skryter om att vara ett "feministiskt" och "jämställt" land. Men det vi har här är en kris av jättelika proportioner, där det i genomsnitt sker 20 våldtäkter per dag. Och det verkar som om media och makthavare desperat försöker mörka vad som sker för att bevara "Sverigebilden".

Det är inte politiskt korrekt att prata om vad som sker när det gäller våldtäkterna i Sverige – ännu mindre vad eller vilka som kan stå bakom utvecklingen. Politisk korrekthet håller just nu på att förstöra livet för tusentals kvinnor.

För kan man inte prata om problemen i vårt samhälle så kommer man inte heller kunna hitta en lösning för att få bukt med dessa problem.

PETER IMANUELSEN

Peter Imanuelsen är en svensk fotograf och journalist bosatt i Norge. Under namnet Peter Sweden är han känd för en större internationell publik, inte minst för sina rapporter om utvecklingen i Sverige på Twitter och Youtube.


Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Ledarbloggens twitterfavoriter

Ekonominyheter

Svenska flyg mest försenade i Norden

Förseningar vanliga på Arlanda.. Flygplatsen får underbetyg i internationell jämförelse.0 

Senaste huvudledare

Låt Polen göra upp med kommunismen

Bort med tassarna, Bryssel!. Efter 27 års frossande är det hög tid att krascha festen för diktaturens dignitärer.0 

Mer från Opinion

Vara mjuk mot de hårda är den svenska modellen

Skolans och polisens problem beror visserligen på invandrade värstingar.. Men feminiserade svenska makthavare gör saken ännu värre, enligt Jan Tullberg.0 

"Sverige måste ut ur EU – nu"

Insändare.. Nu är smärtgränsen nådd, enligt Ulrik Petersson.0 

"Sverige – det nya Israel?"

Insändare.. Gatuvåldet börjar påminna om Israel–Palestinakonflikten, enligt skribenten.0 

"Hejar Ann Heberlein fortfarande på AFA?"

Debatt.. Etikdoktorns politiska kappvändning övertygar inte, skriver Angry Foreigner.0 

Dominique Venner sköt sig själv i Notre Dame – i protest mot massinvandringen Joakim Andersen skriver om den franske äventyrarens roll i att forma en ny högerrörelse.0 Plus

Duktiga liberaler går i Expos ledband

Svenska gula västar under attack.. Men Katerina Janouch slår ifrån sig de borgerliga tyckarnas guilt by association.0 Plus

Mer från Opinion

Sovjetiseringen av väst: Om detta må ni inte berätta

Allt fler åtalas för ren fakta.. Jan Tullberg om ett rättsväsende som har besvärande likheter med domstolarna under kommunismen.0 

En reaktionär mytologi i skuggan av samhällets sönderfall

Bok.. Joakim Andersen om Tito Perdues författarskap.0 Plus

Del två i Jan Tullbergs artikelserie. Rättsövergrepp i Frankrike, Tyskland och Storbritannien visar vart det barkar.0 

Så sovjetiseras Sverige och Västeuropa

Jan Tullberg om en utveckling på flera plan.. PK-floskler som "allas lika värde" som en parodi på Sovjets mer seriösa trossatser.0 

Riksdagsvalet – en trött gäspning?

Jan Tullbergs eftervalsanalys.. "Väckarklockan ringer, men folket lägger en kudde över den och somnar om."0 

Bland grådvärgar och vildvittror

Joakim Andersen om Miyazakis Ronja.. Astrid Lindgrens sagor väcker nostalgi för Bondesverige.0 Plus

Millennials – framtida hjältar eller politiskt korrekta våp?

Joakim Andersen om generationen född 1980-2000.. Bortom sojapojkar och blåhåriga feminister finns ett stort hopp.0 Plus

Liberaler är kaniner – konservativa är vargar

Kolumn: Joakim Andersen.. Generna som kan förklara varför vissa helt enkelt är hopplöst PK.0 Plus

Joakim Andersen om fallet Ruist. Revolutionen äter sina egna när en i grunden invandringsvänlig forskare grillas av det mer politiskt korrekta SVT.0 Plus