2012 - året när "alla" kommenterade på Fria Tider

Publicerad 26 december 2012 kl 17.02

Politik.De viktigaste personerna för Fria Tider är alla ni som både läser våra nyheter och drar konsekvenserna av vad ni har läst. Viktiga är också ni som kommenterar och rekommenderar våra nyheter. Genom er får vi reda på vilka nyheter som uppskattas av den bredare läsekretsen. Under året har vi fått hundratusentals kommentarer till våra artiklar – som tack har vi sammanställt 2012 års kommentars-topplista.

Gilla artikeln på Facebook

1. Antal kommentarer: 662
”Inte så konstigt” att invandrare våldtar

2. Antal kommentarer: 564
Svenskar slängs ut ur sina hem – för att bereda plats för invandrare

3. Antal kommentarer: 496
Shocking photos show Swedish Minister of Culture celebrating with ”n*g*er cake”

4. Antal kommentarer: 492
Reinfeldt erkänner: Migrationuppgörelsen var en bestraffning av väljarna

5. Antal kommentarer: 463
Hundratusentals somalier på väg till Sverige
¨
6. Antal kommentarer: 462
”Luciaturken” upprör på nätet

7. Antal kommentarer: 453
Efter drevet: SD på 12,3 procent

8. Antal kommentarer: 452
Nytt superbidrag ska rekordöka invandringen

9. Antal kommentarer: 446
Liberaler kräver fri invandring till Sverige

10. Antal kommentarer: 422
Rektor: Även svenska tjejers fel när de blir sextrakasserade av invandrarelever

Topplistan visar att ni läsare varit mest engagerade i samma sak som de flesta svenskar verkar se som Sveriges största problem – invandringen. När man däremot studerar kommentarer från makthavarnas sida är det annorlunda: För dem är inte invandringen, utan snarare Fria Tider Sveriges största problem:

Expressen
Tidningen Expressens chefredaktör Tomas Mattson har varit upprörd. Vi på Fria Tider ska nämligen ha hotat Bonnierkoncernens stora defameringsorgan. Vårt illdåd bestod av att vi föreslog läsarna att kontakta Expressens annonsörer, angående tidningens politiska hetsartiklar (som svar på att Expressens anställda kontaktat Fria Tiders annonsörer, för att hota dem med politiska hetsartiklar). Men den här gången gick vi tydligen bet, om man ska tro Tomas Mattsson: – "Expressen låter sig förstås inte påverkas av hot" säger han till Expressen.

Aftonbladet
Inte heller Aftonbladet gillar Fria Tider. Denna tidning är dock mer saklig och koncentrerar sig på innehållet. Försöker åtminstone. Av årets 4 357 artiklar i Fria Tider hittade Aftonbladet i sin granskning ingenting mer än en läsarkommentar att uppröras över och kräva juridiskt ingripande. Kulturchef Åsa Lindeborg: "Och ja, de uttalandena vill vi granska – och stoppa." Det hela slutade med att den kommunistiska kulturchefen själv blev stoppad – av tidningens egna advokater.

Fredrik Reinfeldt
Även statsminister Fredrik Reinfeldt har lidit under 2012, men inte bara av Fria Tiders kommentarsfält utan även av vår nyhetsrapportering. I ett tal inför en grupp statsvetarstudenter kommenterade statsministern Sverigedemokraternas framgångar med att "det är otroligt svårt för mig att nå fram" till väljare som läser "djungeltrummorna på internet". Begåvad som han är undviker statsministern att nämna Fria Tider vid namn men eftersom vi, jämte Avpixlat, är Sveriges mest lästa oppositionella webtidning är det svårt att se vilka han annars kan ha syftat på.

Återigen, ett stort tack till er alla och välkomna med nya friska tag 2013!


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

S har lagt 5 miljoner på egna trollfabriker

Hånar konkurrerande politiker – anonymt. Men att SD gör samma sak är S-ledaren Magdalena Andersson djupt kritisk till.0 

Ekonominyheter

Bankomat bygger egna kontantdepåer

Startar eget distributionsnät när andra lägger ned.. "Bankomat kommer fortsätta att se till att människor kan ta ut och sätta in kontanter".0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0