Asylkaoset
Tony Abbott.

Abbotts råd till Europa: Sätt in krigsskepp mot illegala invandringen

Publicerad 22 april 2015 kl 19.27

Utrikes. De omfattande drunkningsolyckorna på Medelhavet kan stoppas på ett enkelt sätt: Genom att deportera alla migranter som lyckas ta sig i land i Europa och sätta in krigsfartyg för att mota tillbaka människosmugglarnas fartyg. Det menar Australiens premiärminister Tony Abbott.
– Det enda sättet att stoppa dödsfallen är att stoppa båtarna, säger han.

Gilla artikeln på Facebook

Den konservativa regeringen i Australien började för ett par år sedan att ta krafttag mot den illegala invandringen från asiatiska länder. Man kallade in militären och lanserade en stor kampanj som gjorde det fullständigt klart att invandrare som båtvägen försökte ta sig illegalt till Australien så fort de närmade sig kusten skulle bogseras eller på annat sätt skickas tillbaka dit de kom från.

NO WAY – Illegala invandrare inte välkomna

Satsningen har varit en stor succé. Inte en enda båt med illegala invandrare har lyckats ta sig i land i Australien – och antalet drunkningsolyckor har minimerats.

Nu vädjar premiärminister Tony Abbott till Europa att ta efter hans "humana lösning" på problematiken. Istället för att locka migranter från tredje världen med en bidragsfinansierad tillvaro som får dem att riskera livet på havet måste EU-länderna se till att definitivt grusa dessa förhoppningar.

– Det enda sättet att stoppa dödsfallen är att stoppa båtarna. Därför det är så angeläget att de europeiska länderna tar politiska krafttag för att stoppa människosmugglingen över Medelhavet, säger Tony Abbott enligt Daily Mail.


Nyheter från förstasidan

Cyklist död efter krock med elsparkcykel

Politiskt korrekta fordonet låg och skräpade bakom ett krön. Mannen har nu avlidit och polisen har inlett en förundersökning om brott.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Han byggde en bit Europa – i Guatemala. Leon Kriers nya stad ser allt annat än ny ut.0 

Mer från Utrikes

Vetenskap

Gott om kritiska metaller i nordiskt urberg. EU oroas över tillgången på sällsynta råvarorna.0 

Mediers roll viktig för att sprida propaganda om klimatförändringar. "Får konsekvenser i det bredare sammanhanget".0 

Kultur

Peg Parneviks vaccin-upplevelse: "Trodde jag skulle dö". Sångerskans ansikte svullnade upp.0 

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0