Ungern och invandringen

"Allahu Akbar" – chockerande bilder från ungerskt flyktingläger

Publicerad 22 augusti 2015 kl 11.59

Utrikes. Videobilder från ett ungerskt flyktingläger, filmade förra månaden, har fått stor uppmärksamhet i Ungern de senaste veckorna.

Gilla artikeln på Facebook

På videobilderna ser man hur illegala invandrare i sydöstra Ungern skanderar "Allahu Akbar" och går till angrepp mot polisen.

Enligt det ungerska public service-bolaget M1 Híradó utspelade sig scenerna utanför ett asylboende i Ungerns näst största stad Debrecen. TV-bolaget rapporterar även om att många som bor i närheten av asylboendet var så uppskrämda efter händelsen att de inte vågade lämna sina hem.

Ögonvittnen berättar att de syriska invandrarna gick till attack mot såväl polis som omkringboende och kastade stenar och trädgrenar mot förbipasserande bilar. Efter en stund lugnade de muslimska asylsökarna ned sig efter att samfällt ha skrikit olika islamistiska "stridsrop", rapporterar M1 Híradó.

I videoklippet ser man även hur invandrarna håller upp en flagga som de dekorerat med olika muslimska eller islamistiska symboler.

I den ungerska invandringsdebatten har denna video, och ett stort antal andra dylika videoklipp där man ser män, män och åter män, uppföra sig som radikala islamister så fort de kommer till Europa, fått många att starkt ifrågasätta huruvida de hundratusentals invandrare som tar sig till Europa från Afrika och arabvärlden verkligen är flyktingar.

För ungrarna blir dock de illegaler som lyckas ta sig in i landet sällan något bestående bekymmer eftersom majoriteten av dem söker sig vidare till länder som Tyskland, Storbritannien och Sverige där möjligheten att få asyl är större och framförallt bidragen är mycket högre.

Artikeln är rättad; den flagga som hålls upp i videoklippet är inte Ungerns flagga och invandrarna i klippet kommer inte enbart från arabvärlden.


Bär på särskild "spök-dna" som saknas hos européer och asiater. Men forskarna vet inte vad det är för apmänniska som afrikanerna blandat sig med.0 Plus

Salivprover visar: Homofobi kan vara naturligt. Åsynen av hånglande män framkallar samma α-amylasnivåer som fluglarver och otäcka maskar, hos heterosexuella män.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Nya migrantrutten: Ryssland–Finland

Har gett upp Vitryssland. Nu marknadsförs en ny rutt in i EU för illegala araber och kurder.0 

Ekonominyheter

Elbristen driver upp brödpriset

Limporna tros nu bli 1–2 kronor dyrare.. Pågens vd: "Regeringen har låtit montera ner kärnkraften."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Vetenskap

Professor: Inga belägg för att vaccinpass fungerar. Joakim Dillner på KI sågar smittskyddsarbetet.0 

Varning för snöstorm på Hawaii. Räknar med över 30 cm snö och stormbyar.0 

Kultur

Ilskan: "Ace of Base spelar på flyktinghatar-propaganda-gala". Jenny Berggren på tv-gala till stöd för polska gränssoldater.0 

Vänsterregissören om sina homosexuella övergrepp: "Gjorde fel". Staffan Hildebrand ångrar sex med 13-åring.0