"Medierna ljuger om Syrien"

Publicerad 12 februari 2012 kl 15.55

Media.Den brittiska journalisten Lizzie Phelan bevakar internationella konflikter för bland annat Daily Mail och RT. I en intervju med alternativ syrisk tv berättar hon om hur massmedia i väst och länder som stödjer västs Mellanösternpolitik som t. ex. Qatar kommer med felaktig information om vad som pågår i Syrien.

Gilla artikeln på Facebook

De senaste veckorna har en rad medier gjort gällande att konflikten i Syrien handlar om att fredliga demokratiska demonstranter attackeras och dödas av syrisk militär. Sanningen är att grupper som stöttas och beväpnas av väst står bakom attacker mot såväl syrisk militär som polis och civila, hävdar Lizzie Phelan.

- Från början beskrev medierna de här grupperna som obeväpnade demonstranter som blev attackerade av militären med våld. Men nu har man tvingats ändra sig sedan Arabförbundets observatörer kritiserade den här beskrivningen, och nu försöker medierna istället legitimera de här beväpnade grupperna, säger hon.

Enligt Lizzie Phelan är flera västlojala länder i Mellanöstern med och stöttar upproret för att destabilisera Syrien. Hon nämner Qatar som ett exempel på länder som ingår i den västerländska intressesfären i regionen.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Polisfiasko vid asylboende. Tre kvinnliga poliser och en väktare fick stryk av ensam bråkstake.0 Plus

Har gripits för grov misshandel. Men polisen uppger sig ha förståelse för pappans agerande.0 Plus

Åldringen hittades dumpad i skogsdunge. Men Muhammed är fri igen efter ett mycket kort straff – och vill göra politisk karriär.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Profilerna sågas. K-G Bergström: "Pinsamt dålig allmänbildning."0 

Mer från Media

Vetenskap

Svenskarnas fynd: 3.300 år gammal guldskatt. Lyckades tyda meddelande på mångtusenårigt sigill.0 Plus

Kultur

Vänsterregissören om sina homosexuella övergrepp: "Gjorde fel". Staffan Hildebrand ångrar sex med 13-åring.0 

Kritiken: Notre Dame görs om till "politiskt korrekt Disneyland". "Upptäcktsspår" med fokus på Afrika, "modern konst" och ljudeffekter.0