Asylkaoset
Arkivbild.

"En invasion": 13.500 afrikaner kom till Italien – på två dygn

Publicerad 28 juni 2017 kl 21.15

Utrikes. Den illegala invandringen över Medelhavet till Italien fortsätter att nå nya rekordhöjder. Bara under veckans två första dagar kom över 13.000 invandrare till landet, vars mottagningssystem nu tros stå inför en "kollaps", rapporterar Breitbart London.

Gilla artikeln på Facebook

© Skärmdump

Matteo Salvinis inlägg.

Italienska myndigheter rapporterade den 15 juni att över 65.000 illegala invandrare hade anlänt sedan årets början, vilket i sig var en markant ökning jämfört med året innan.

Men sedan dess har vädret förändrats till det bättre och tillströmningen från Libyen ökat kraftigt. På tisdagen nådde 8.500 afrikanska invandrare italienska stränder ombord på 14 olika fartyg, jämfört med 5.000 som anlände på måndagen.

Det massiva inflödet har fått såväl lokaltidningar som politiker att tala om en "invasion" av invandrare på en nivå som vida överskrider landets assimilationsförmåga.

De illegala invandrarna, som kommer från olika delar av Afrika, går ombord på båtar vid den libyska Medelhavskusten. Majoriteten hämtas sedan upp och "räddas" av olika typer av organisationer som sedan skjutsar illegalerna vidare till Italien, där de kan söka asyl.

Italiens myndigheter och regering anklagas samtidigt för att handfallet stå och se på medan afrikanerna bara fortsätter att bokstavligt talat välla in i landet.

– Regeringen visar upp en oroväckande maktlöshet inför en situation som blir alltmer dramatisk för varje dag, säger Paolo Romani, gruppledare i senaten för partiet Forza Italia, enligt Breitbart.

Romani har också uppmanat FN:s säkerhetsråd att ingripa och kräver "gemensamma strategier" för att stoppa trafiken från Libyen, liksom ett förbud riktat mot de så kallade icke-statliga organisationer som "förvärrar situationen" genom att skjutsa de illegala invandrarna till Italien.

Matteo Salvini, partiledare för Lega Nord, är mer frispråkig.

"Nu är det för fan nog", skriver han i ett inlägg på Facebook.

"Regeringen är medskyldig till detta och kommer inte att göra någonting, så det är upp till oss att använda alla (tillåtna) medel vi kan", fortsätter han och avslutar med hashtaggen "stoppainvasionen".


Inbördeskriget i Syrien och Irak

Spektakulära räden början på slutet för IS. Hundratals tungt beväpnade jihadister i stor kortege fick möta Allah.0 Plus

Kastade molotovcocktails mot lokalen. Video: Men antirasisterna råkade fångas av övervakningskameran.0 Plus

Feministerna lockar barn med gratis medlemsskap. Småglin ska möjliggöra fortsatt skattefinansierad kamp mot "rasism".0 Plus

Nyheter från förstasidan

FBI organiserade kidnappning av guvernör

Sanningen om komplotten kryper fram. Gärningsmän manipulerades för att FBI skulle kunna varna för "högerextremt terrorhot".0 

Ekonominyheter

Kaffepriset upp 60 procent sedan januari

Arabicabönor skenar mest.. "Större inflations­mönster" syns nu på råvarumarknaden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Mer från Utrikes

Vetenskap

Psykiatrivarningen: Viruset kan utlösa psykos. Coronalarm från Akademiska sjukhuset.0 

Han blir yngst hittills i rymden. Slår rysk kosmonaut med sju år.0 

Kultur

Kurt Westergaard död. Danske Muhammedtecknaren avliden.0