Pedofilbankiren Epstein

Epstein skadad i cellen – hittad medvetslös

Publicerad 25 juli 2019 kl 12.08

Utrikes. Den amerikanske miljardären Jeffrey Epstein, som anklagas för sexhandel och sexualbrott, hittades medvetslös i sin fängelsecell i New York sent i går med skador på nacken, rapporterar inte New York Times.

Gilla artikeln på Facebook

Reuters rapporterar dock om händelsen och skriver att omständigheterna ännu är oklara kring vad som inträffat. Epstein hittades på golvet i fängelsecellen och hans ansikte var då blåaktigt med skador på halsen, enligt nyhetsbyrån.

Epstein fördes till sjukhus i medvetslöst tillstånd, rapporterar flera medier. Daily Mail publicerade en uppdatering på morgonen där miljardären påstås ha hittats i "halvt medvetslöst" tillstånd. En annan intagen, en tidigare polis som misstänks för mord, ska ha förhörts som misstänkt för en eventuell misshandel.

Enligt CNBC är det inte känt om det handlar om ett självmord eller om han attackerats.

Epstein greps misstänkt för sexuellt utnyttjande av minderåriga flickor i Florida och New York. Han misstänks ha betalat offren för sexuella tjänster. Det yngsta offret var 14 år.

Högerprofilen Ann Coulter misstänker att miljardären Jeffrey Epstein har drivit sin pedofilverksamhet som ett sätt att skapa hållhakar på mäktiga amerikanska män för främmande makts räkning. Bland de som synts på bild i Epstein-sammanhang tillsammans med unga kvinnor märks USA:s tidigare president Bill Clinton och Israels tidigare premiärminister Ehud Barak.

USA:s arbetsmarknadsminister Alex Acosta avgick för två veckor sedan på grund av skandalen. Acosta var nämligen åklagare förra gången Epstein åkte dit för sexbrott, och anklagades för att vara ansvarig för att pedofilmiljardären den gången kom undan med ett mycket kort fängelsestraff.


Som magi – spektakulära upptäckten. Så fungerar den mycket enkla och smärtfria terapin.0 Plus

Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Dyrare än någonsin bygga hus i Sverige

Kostnaderna steg 2,9 procent 2019.. Nu ökar Sverige försprånget – är redan dyrast i EU.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Joakim Andersen minns en av vår tids främsta tänkare.0 Plus

Mer från Utrikes

Vetenskap

Svenska forskare kan ha hittat fungerande botemedel mot fetma – utan biverkningar. Kan reglera hur mycket och hur snabbt maten bryts ner.0 Plus

Folkslag bär på unika gener från förhistorisk apmänniska. Spår av utdöda arten dröjer sig kvar – mitt i tredje världen.0 Plus

Kultur

Vrålade "Fuck Jimmie!" och visade rumpan i SVT. Kvinnliga artisten skrek ut politiska budskap och visade baken inför kameran.0 

PK-storm mot Stephen King. Kritiserade kvotering av ickevita i filmroller.0