Ogenomtänkta läsarkommentarer används för att koppla bloggare till uppmaningar till våld.

" />

Ogenomtänkta läsarkommentarer används för att koppla bloggare till uppmaningar till våld.

" />

Ogenomtänkta läsarkommentarer används för att koppla bloggare till uppmaningar till våld.

" />

Expo smädar med ny rapport

Publicerad 22 mars 2012 kl 13.09

Inrikes.Vänsterextrema Expo släpper en "fokusrapport" om vad man kallar den antimuslimska miljön. Rapporten använder så kallad "guilt by association" för att koppla flera svenska sajter och personer till uppmaningar till våld.

Gilla artikeln på Facebook

Såhär låter det till exempel när Expo ska försöka smäda riksdagsmannen Kenth Ekeroth (SD):

"I en kommentar till en av riksdagsledamoten Kenth Ekeroths (SD) bloggtexter om islamisering och mångkultur, dras följande slutsats: 'den enda självklara följden av dessa tendenser med invandrare, blir på lång sikt användande av dödligt våld mot alla invandrare särskilt muhammedaner, eller inbördeskrig mellan gamla nordbor och nya invandrare, det är inte frågan om OM utan när'."

Att använda läsarkommentarer som ännu inte har hunnit plockas bort av en blogg eller tidning för att smäda dess utgivare har blivit en populär metod inte bara inom den vänsterextrema miljön utan även utanför Expo. När Fria Tider under 2011 uppmärksammade ett sexuellt övergrepp på Husbybadet i Stockholm kontrade till exempel Expressen med att citera läsarkommentarer på Fria Tider för att antyda att tidningen skulle ha en "brun" läsekrets och vara en "tummelplats för Sveriges nazister".

Även på Expressen och DN fanns emellertid en rad gravt nazistiska och rasistiska kommentarer, vilket Fria Tider uppmärksammade då.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Bluffen håller på att ersätta kristendomen. Globalt prästerskap krävs för att tolka och tämja den hotande katastrofen, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Sömnapné kopplas till cancer hos kvinnor. Två- till trefaldigt ökad risk för cancer bland kvinnor med mer uttalad sömnapné.0 

Här flyger han över Engelska kanalen – på en hoverboard. Franske uppfinnaren lyckades – på andra försöket.0 

Kultur

Elchocksbehandling föreslås som enda lösning för att "bota rasism". Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan.0 Plus

Klottersanerare råkade måla över "konstverk" i Rågsved. Misstog "klassisk muralmålning" för vanligt klotter.0