Ogenomtänkta läsarkommentarer används för att koppla bloggare till uppmaningar till våld.

" />

Ogenomtänkta läsarkommentarer används för att koppla bloggare till uppmaningar till våld.

" />

Ogenomtänkta läsarkommentarer används för att koppla bloggare till uppmaningar till våld.

" />

Expo smädar med ny rapport

Publicerad 22 mars 2012 kl 13.09

Inrikes.Vänsterextrema Expo släpper en "fokusrapport" om vad man kallar den antimuslimska miljön. Rapporten använder så kallad "guilt by association" för att koppla flera svenska sajter och personer till uppmaningar till våld.

Gilla artikeln på Facebook

Såhär låter det till exempel när Expo ska försöka smäda riksdagsmannen Kenth Ekeroth (SD):

"I en kommentar till en av riksdagsledamoten Kenth Ekeroths (SD) bloggtexter om islamisering och mångkultur, dras följande slutsats: 'den enda självklara följden av dessa tendenser med invandrare, blir på lång sikt användande av dödligt våld mot alla invandrare särskilt muhammedaner, eller inbördeskrig mellan gamla nordbor och nya invandrare, det är inte frågan om OM utan när'."

Att använda läsarkommentarer som ännu inte har hunnit plockas bort av en blogg eller tidning för att smäda dess utgivare har blivit en populär metod inte bara inom den vänsterextrema miljön utan även utanför Expo. När Fria Tider under 2011 uppmärksammade ett sexuellt övergrepp på Husbybadet i Stockholm kontrade till exempel Expressen med att citera läsarkommentarer på Fria Tider för att antyda att tidningen skulle ha en "brun" läsekrets och vara en "tummelplats för Sveriges nazister".

Även på Expressen och DN fanns emellertid en rad gravt nazistiska och rasistiska kommentarer, vilket Fria Tider uppmärksammade då.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Polisfiasko vid asylboende. Tre kvinnliga poliser och en väktare fick stryk av ensam bråkstake.0 Plus

Har gripits för grov misshandel. Men polisen uppger sig ha förståelse för pappans agerande.0 Plus

Åldringen hittades dumpad i skogsdunge. Men Muhammed är fri igen efter ett mycket kort straff – och vill göra politisk karriär.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Profilerna sågas. K-G Bergström: "Pinsamt dålig allmänbildning."0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Svenskarnas fynd: 3.300 år gammal guldskatt. Lyckades tyda meddelande på mångtusenårigt sigill.0 Plus

Kultur

Vänsterregissören om sina homosexuella övergrepp: "Gjorde fel". Staffan Hildebrand ångrar sex med 13-åring.0 

Kritiken: Notre Dame görs om till "politiskt korrekt Disneyland". "Upptäcktsspår" med fokus på Afrika, "modern konst" och ljudeffekter.0