"Flash mob" rånar pojkar i Malmö

Publicerad 15 januari 2012 kl 09.55

Inrikes.10 till 12 unga män. Så beskrivs den grupp personer som slog ned och rånade tre unga pojkar vid kyrkan på Kirseberg i Malmö under natten mot lördagen.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt Sydsvenskan slogs pojkarna, som är i 14- till 15-årsåldern ned och blev bestulna på sina mobiltelefoner av gänget, som snabbt spred sig när polisen kom.

En hundpatrull nosade emellertid snabbt reda på de stulna mobiltelefonerna och kunde gripa flera personer på Lundavägen vid 00.50-tiden. En av dem försökte då göra sig av med en av mobiltelefonerna, uppger Sydsvenskan.

I USA uppmärksammades problemet med etniska så kallade flashmobbar under 2011, sedan det blivit en trend att grupper om 10-30 afroamerikaner överföll och rånade vita amerikaner helt oprovocerat. Enligt den judiskledda afroamerikanska intresseorganisationen SPLC organiseras flashmobbar på Twitter, Facebook och andra så kallde sociala medier.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Beskedet idag: Kraftig sänkning av pensionen

Minskar med 2,7 procent. Coronabidragen till näringslivet ska finansieras med "stor sänkning", lyder dagens besked..0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0