RT

Franska skolor satsar på antivit historia

Publicerad 19 mars 2012 kl 10.48

Kulturnyheter.Lärare och föräldrar i Frankrike stör sig rejält på nya läroböcker som skrivits om för att lyfta fram den vite mannens förbrytelser genom historien.

Gilla artikeln på Facebook

De nya historieböckerna, där slavhandeln får en framträdande plats och mycket litet ägnas åt Napoleon, fördömdes under förra året på flera håll för att vara allt för politiskt korrekta.

Föräldrar som tillhör den franska ursprungsbefolkningen oroar sig för att känslan av identitet ska gå förlorad i nästkommande generationer, uppger RT.

Men från regeringshåll ser man positivt på de nya läroböckerna.

"Vi byter ut skolans läroplan för att reflektera globaliseringen", skrev det franska utbildningsdepartementet i ett mejl till RT 2011. Man meddelade att det var viktigt för barnen i franska skolor att få lära sig om kulturutvecklingen i Afrika och liknande länder som ett naturligt resultat av invandringen till Frankrike.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Trio våldtog tonårsflicka i bil i en timme. Skrattade när de sprang och hämtade sin kompis Omar – så att han också skulle få våldta.0 Plus

Liberale toppolitikern på 60-talet förutspådde Sveriges framtid. "De invandringsfientliga" ska "dö" eller "lära sig se den nya verkligheten i ögonen."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Stor studie: Män – inte kvinnor – diskrimineras vid jobbsökning

Männens ansökningar sorteras bort. Ingen liknande diskriminering av kvinnor inom mansdominerade yrken.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Analys: Magnus Stenlund. Därför kommer du få finansiera S-politikern med guldbyxorna – år efter år.0 

Vetenskap

Järnmeteorit hittad efter nedslag i Uppland. Första fyndet i sitt slag på över 60 år.0 

Kultur