Peter Springare

Här läxas Expressens PK-journalist upp i Fox News

Publicerad 21 februari 2017 kl 14.41

Media. Expressens Ann-Sofie Näslund fick en avhyvling i ämnena yttrandrefrihet, invandring och politiskt korrekthet av amerikanska Fox News stjärnskott Tucker Carlson. Näslund försökte i den pinsamma intervjun få det till att brotten och våldtäkterna faktiskt minskar i Sverige.

Gilla artikeln på Facebook

I ett inslag på Tucker Carson Tonight, som sänds på bästa sändningstid på Fox News, intervjuades svenska poliser om den exploderande våldsbrottsligheten i landet. En av poliserna ska bland annat ha antytt att myndigheterna inte vill prata om problemen av rädsla för att "kallas rasister".

Tucker Carson intervjuar också Expressens USA-korrespondent Ann-Sofie Näslund som en företrädare för den politiskt korrekta svenska mediekåren.

Programledaren tar upp att medborgare i Sverige, som polismannen Peter Springare, riskerar att straffas bara de berättar sanningen om den brottsvåg invandringen från tredje världen fört med sig.

– Han är en polis som sa att att en majoritet av de brott han utreder begås av invandrare, och då blev han själv föremål för en brottsutredning. Det måste väl minst sagt ha en skrämmande effekt på folks benägenhet att säga vad de verkligen tycker?

Expressen-journalisten försöker då försvara Sverige med att det bara är "Nazists" – ett ord som hon inte kan uttala och som programledaren därför inte förstår – som faktiskt fängslas för den typen av åsiktsbrott.

Carlson svarar:

– Man spärrar alltså in folk på grund av deras åsikter, något som är främmande för oss här i USA. Tror du inte att det har en effekt på vad folk vågar säga?

– Om jag hade sagt att invandrare är mycket mer benägna att begå brott än utländskt födda – vilket förresten är sant – hur skulle folk reagera? fortsätter han.

Då hävdar Ann-Sofie Näslund att brottsligheten i Sverige egentligen minskar och att de ökningar som sker inom vissa områden beror på invandrare från andra EU-länder och inte på asylsökare från tredje världen. Hon tar också upp det klassiskt svenska vänsterliberala argumentet att våldtäkterna faktiskt är en av de brottskategorier som faktiskt minskar mest eftersom våldtäktsbegreppet har ändrats och att anmälningsbenägenheten ökar.

Tucker Carlson kontrar med gammal statistik från Brottsförebyggande rådet, Brå.

– Sverige slutade föra statistik baserad på nationell bakgrund eftersom den var pinsam, men när den fördes visade den att utrikes födda män var väldigt mycket mer benägna att begå våldsbrott och sexbrott än svenskfödda. Tillåts folk att säga det i Sverige?


Nyheter från förstasidan

"Hillary har blivit galen"

Anklagar kvinnliga presidentkandidater för att styras av Ryssland. Tulsi Gabbards motattack: Clinton är "krigshetsarnas drottning."0 

Ekonominyheter

Larmet: Många svenskar har inte längre råd köpa mat

Hjälporganisationer vittnar om misär på Sveriges gator.. Folk kan inte ens ordna mat på bordet, "varken åt sina barn eller sig själva."0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Gängen markerar sina revir. För att förstå varför måste vi lämna det liberala sättet att tänka, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Mer från Media

Bonnier fortsätter expandera – köper Lokaltidningen

Stärker ytterligare greppet om sydsvenska tidningsmarknaden.. "Bonniers övergripande mål är att vara den ledande nyhetsaktören i Sverige."0 

Proletären ska börja belysa invandringens problem

Kommunistiska tidningens nya inriktning.. "Det är vår förbannade plikt – främst knegare och vanligt folk som drabbas."0 

Alex Schulman: Greta "största svensken någonsin"

Expressen-profilens nya utspel.. "Större än Zlatan, Björn Borg och Robyn, förstås."0 

Sidor

Vetenskap

Läkemedel i avloppet förändrar fiskars beteende. Blir djärvare av ämnen som påverkar människans signalsystem.0 

Nya DNA-analyser ger "överraskande" bild av svenskarnas härkomst. Nya buden: Därifrån kom våra förfäder på stenåldern.0 Plus

Kultur

Svenskt kultspel ska censureras efter PK-påtryckningar. Crusader Kings anklagas för "fascism" av spelskribenter.0 

Death metal-version av Gretas tal tar nätet med storm. "Skräckinjagande" musikvideon får miljontals visningar.0