Pressbild

Ingen lag mot kontanter i butik

Publicerad 4 februari 2012 kl 08.03

Inrikes.Det blev blankt nej på Sverigedemokraterna och vänsterblockets önskemål om att regeringen skulle föreslå en ny lag mot öppen kontanthantering i landets butiker. Regeringen meddelar nu att man inte kommer att lägga något sådant lagförslag, skriver tidningen Riksdag & Departement.

Gilla artikeln på Facebook

Det var under en interpellationsdebatt i riksdagen på tisdagen som arbets­marknadsminister Hillevi Engström (M) meddelade att det inte blir någon ny lag. Bakgrunden är att förslaget sågats i regeringens samtal med näringslivets parter, skriver tidningen i sin nätupplaga.

I mars förra skrev Fria Tider att vänsterblocket och Sverigedemokraterna hade beslutat att rikta en uppmaning till regeringen att tillsammans med arbetsmarknadens parter ta fram ett lagförslag om obligatorisk sluten kontanthantering i handeln. Motivet var att minska antalet rån och öka säkerheten för butiksanställda, men kritiker såg lagförslaget som ännu ett steg mot ett totalt övervakningssamhälle och företagarna klagade på höga investeringskostnader.

Och nu blir det alltså ingen lag, i alla fall inte den här gången.

– Moderaterna går i armkrok med näringslivet och är beredda att köra över riksdagen och strunta i önskemålen från landets butiksanställda, säger en besviken Josefine Brink (V) enligt RoD.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Attackerade tv-profilen i grupp. Men det slutade med att vänsterextremisterna fick fly undan 57-åringen i panik.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Har bara krav och inga skyldigheter. Kan invandrarnas relation till Sverige verkligen upprätthållas i längden, undrar Jan Tullberg.0 

Mer från Inrikes

Larmet: Kvinnliga skogsägare inte feminister

Nya genusstudien.. Kvinnorna agerar också utifrån "maskulinitetsnormer" genom att såga med motorsåg.0 

V vill fälla Löfven om marknadshyror införs

Tänker agera före sommaren.. Men för att väcka en misstroendeförklaring i riksdagen måste partiet få stöd av något annat parti.0 

Vetenskap

Snabbt ökande förskrivning av adhd-läkemedel . Var tionde pojke i Sverige har nu fått diagnosen.0 

Enkelt test visar risken för alzheimer. Lundaforskarnas upptäckt.0 

Kultur

Abortaktivistens bild upprör. "Så där håller man inte ett spädbarn."0 

"Jag kallar det PK": Ulf Brunnberg rasar mot nya Saltkråkan. Skådisarnas bråk om nyinspelningen.0