Foto: Freefotouk/Creative Commons

Intolerans mot kristna på frammarsch

Publicerad 3 april 2012 kl 17.00

Utrikes.Olika former av attacker mot kristna i Europa ökar. En rapport från en österrikisk organisation visar att 85 procent av alla religiöst motiverade hatbrott är riktade mot kristna.

Gilla artikeln på Facebook

Den organisation som sammanställt rapporten om hatbrott i Europa är den österrikiska frivilligorganisation Dokument­ationsarchiv der Intoleranz gegen Christen.

I den nyligen utgivna rapporten har 180 fall av diskriminering och intolerans under 2011 undersökts. Enligt rapporten så har rörelsefriheten för kristna i Europa blivit allt mindre genom inskränkningar i grundläggande rättigheter som yttrande- och religionsfrihet.

"Våra undersökningar visar att 85 procent av alla hatbrott, där religion är den bakomliggande orsaken i Europa, riktas mot kristna. Det är hög tid att den offentliga debatten tar detta faktum på allvar", skriver organisationens chef Gudrun Kugler, enligt Världen idag.

Dokument­ationsarchiv der Intoleranz gegen Christen är med i ett internationellt nätverk bestående av flera organisationer, vilka har bland annat är rådgivare åt EU i frågor som berör yttrandefrihet, diskriminering och religion.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Video: Kommer "aldrig i livet" flytta tillbaka. "För mycket våldtäkter, mord, knivhuggningar, halshuggningar, skjutningar, sprängningar, rån, allt."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Men vänsterprofilen bedyrar: "Det här är ingen vändning."

Ekonominyheter

Kraftig ökning av unga som vill ha skuldsanering

Mer än en fördubbling sedan i fjol.. "Många unga förstår inte vad en skuldsanering innebär."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Studie: Vanlig Alvedon ändrar din personlighet. Ökad riskbenägenhet, lägre empati...0 Plus

Högljudd sång smittar värst. Forskare studerade hur mycket partiklar vi avger när vi sjunger.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0