Foto: Freefotouk/Creative Commons

Intolerans mot kristna på frammarsch

Publicerad 3 april 2012 kl 17.00

Utrikes.Olika former av attacker mot kristna i Europa ökar. En rapport från en österrikisk organisation visar att 85 procent av alla religiöst motiverade hatbrott är riktade mot kristna.

Gilla artikeln på Facebook

Den organisation som sammanställt rapporten om hatbrott i Europa är den österrikiska frivilligorganisation Dokument­ationsarchiv der Intoleranz gegen Christen.

I den nyligen utgivna rapporten har 180 fall av diskriminering och intolerans under 2011 undersökts. Enligt rapporten så har rörelsefriheten för kristna i Europa blivit allt mindre genom inskränkningar i grundläggande rättigheter som yttrande- och religionsfrihet.

"Våra undersökningar visar att 85 procent av alla hatbrott, där religion är den bakomliggande orsaken i Europa, riktas mot kristna. Det är hög tid att den offentliga debatten tar detta faktum på allvar", skriver organisationens chef Gudrun Kugler, enligt Världen idag.

Dokument­ationsarchiv der Intoleranz gegen Christen är med i ett internationellt nätverk bestående av flera organisationer, vilka har bland annat är rådgivare åt EU i frågor som berör yttrandefrihet, diskriminering och religion.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Mer från Utrikes

Vetenskap

Så såg svenskarna ut för 8.000 år sedan. Återskapas med hjälp av skallar och DNA.0 

Kultur

Roger Waters till Zuckerberg: "Fuck you". Erbjöds "gigantisk summa pengar" av Facebook.0 

Abortaktivistens bild upprör. "Så där håller man inte ett spädbarn."0