Maktstriden i SD
Gustav Kasselstrand och William Hahne.

Kasselstrand utmanar SD-toppen i Stockholm

Publicerad 12 mars 2015 kl 18.05

Inrikes. Den infekterade maktstriden inom Sverigedemokraterna fortsätter. På söndag kandiderar SDU-ordföranden Gustav Kasselstrand till styrelsen i partiets Stockholmsdistrikt och vill samtidigt utöka styrelsen med två ledamöter.

Gilla artikeln på Facebook

I början av mars lyckades Kasselstrands parhäst William Hahne under tumultartade former besegra partiledningens styrelseförslag i SD Stockholms stad.  

På söndag ställer SDU-ordföranden själv upp som kandidat till styrelsen i SD Stockholms län. Kasselstrands anhängare tros enligt uppgift till Fria Tider föreslå att styrelsen utökas med två ledamöter, där Gustav Kasselstrand själv får en av de nya platserna.

"SD Stockholms län är ett av Sverigedemokraternas viktigaste distrikt och jag lovar att bidra med maximal förmåga för att få distriktet att växa sig ännu starkare till valet 2018", skriver Gustav Kasselstrand på Facebook.

Under torsdagen publicerade Expo en artikel om valberedningens ordförandekandidat Per Carlberg. Enligt den vänsterextrema tidskriften har Carlberg bland annat "gillat" Motpol på Facebook. Motpol är en bloggportal där skribenten "Anders Lundgren" och andra nationalister skriver Sverige och Europa ur ett nationalistiskt perspektiv. Igår publicerade Arbetarbladet uppgifter om att Sverigedemokraternas vikarierande partiledare Mattias Karlsson var en av dem som skrivit på bloggportalen Motpol genom åren.

Inför maktstriden i början av mars skrev Expo en annan artikel där personer i William Hahnes styrelseförslag anklagades för liknande förseelser, bland annat för att ha "uttryckt uppskattning för material" från just Motpol. Partiledningen svarade då med att omedelbart – dagar före mötet i Stockholm som skulle avgöra maktstriden – basunera ut i media att man inlett uteslutningsärenden mot de personer som förekom i Expos artikel.

Huruvida SD-ledningen kommer att inleda ett uteslutningsärende mot ordförandekandidaten i Stockholms län på samma grunder är än så länge oklart.

Så röstar du
Årsmötet börjar 13.00 i Landstingshuset på Kungsholmen i Stockholm. Adress: Hantverkargatan 45. Du måste ha med dig ID-handling och medlemskort i SD, men någon föranmälan krävs inte.


"Sexfantasier inte alltid så PK". Porrforskarens nya fakta utmanar feministiska teorier.0 Plus

Nya Sverigebilden

Scener från Malmö väcker förundran i USA. "Den svenska regeringen har tagit in en befolkning som hatar dem."0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0