"Min son är nio år och han sa till mig: 'Pappa, varför är det farligare i Hässelby än i Nairobi i Kenya?'" berättar Ken Ring i det norska tv-programmet.

Ken Ring: Inbördeskrig i Sverige inom 20 år

Publicerad 18 mars 2018 kl 11.29

Inrikes. Hiphopartisten Ken Ring ger i en intervju i norska NRK en mycket dyster bild av samhällsutvecklingen i Sverige. Han uppger att han planerar att flytta till Afrika – eftersom det numera är tryggare där.
– Inom 20 år har vi öppet krig på gatorna i Stockholm.

Gilla artikeln på Facebook

I programmet "Trygdekontoret" i NRK berättar Ken Ring att hans uppväxt i Stockholmsförorten Hässelby var relativt lugn och trygg. Men situationen har urartat totalt sedan dess.

– Idag är det öppet gangsterkrig. Min storebror blev mördad, säger rapparen.

Han beskriver en ny vardag som präglas av grova våldsbrott, öppen knarkhandel och handlingsförlamade myndigheter.

Men de makthavare som har hejat på samhällsutvecklingen befinner sig själva på behörigt avstånd från våldet, konstaterar Ken Ring.

– Kollar man på journalister och de människor som sitter och tycker allting – de har aldrig någonsin satt sin fot i Rinkeby, Hässelby eller Fittja.

Samtidigt bara ökar antalet invandrare från tredje världen.

– Vi har hur mycket invandrare som helst och hur mycket folk i förorten som helst och det blir bara mer och mer och mer. Och det här kommer att spricka, säger Ken Ring.

Han berättar också att han själv funderar på att flytta till Afrika.

– Det är tryggare där. Min son är nio år och han sa till mig: "Pappa, varför är det farligare i Hässelby än i Nairobi i Kenya?" Det är en tankeställare.

Ken Rings syn på Sveriges framtid är becksvart – han spår rent av inbördeskrig.

– Jag tror till och med att det är för sent, att det inte går att förändra. Att det är kört. Inom 20 år har vi öppet krig på gatorna i Stockholm.

Redan hösten 2009 väckte Ken Ring uppståndelse när han varnade för utvecklingen i Sverige. I en intervju med Malou von Sivers lanserade han då teorin att Sverige kanske hade tagit emot för många invandrare.


Hade afghansex på HVB-hemmet. Den 45-åriga politikern var nämndeman för S i samma tingsrätt som dömer henne.0 Plus

Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan. "Exempelvis fördomen som leder till att terrorhandlingar kopplas till personer av arabiskt ursprung."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Varning för snöstorm på Hawaii

Räknar med över 30 cm snö och stormbyar. "Resor bör begränsas till enbart nödsituationer."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Profilerna sågas. K-G Bergström: "Pinsamt dålig allmänbildning."0 

Kultur

Vänsterregissören om sina homosexuella övergrepp: "Gjorde fel". Staffan Hildebrand ångrar sex med 13-åring.0 

Kritiken: Notre Dame görs om till "politiskt korrekt Disneyland". "Upptäcktsspår" med fokus på Afrika, "modern konst" och ljudeffekter.0