Asylkaoset

Åkesson: Åtgärderna räcker inte

Publicerad 24 november 2015 kl 16.59

Inrikes. Regeringen presenterade idag ett åtgärdspaket för att "kraftigt minska" antalet asylsökare. Men enligt SD-ledaren Jimmie Åkesson räcker inte förslagen på lång väg.

Gilla artikeln på Facebook

Under dagens presskonferens förklarade statsminister Stefan Löfven (S) att regeringen ska strama åt asylreglerna, införa id-kontroller på tåg på väg mot Sverige och medicinskt ålderstesta så kallade ensamkommande flyktingbarn.

Men Jimmie Åkesson sågar förslagen, som han menar är otillräckliga.

"Tyvärr är man återigen alldeles för sent ute, och åtgärderna räcker inte på långa vägar för att lösa den krissituation vi befinner oss i", skriver SD-toppen på Facebook.

Åkesson välkomnar visserligen att regeringen verkar ha förstått att "drömmar om öppna gränser och Sverige som allemansland" inte håller i verkligheten. Men han hävdar att det måste göras mer.

"Det som framför allt krävs är ett totalstopp för asylinvandring med hänvisning till det allvarliga tillstånd som råder. Nu är det dags att prioritera jobb och välfärd i Sverige!"

Även Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra tycker att fler åtgärder måste till.

– Vi välkomnar att regeringen lägger fram förslagen om tillfälliga uppehållstillstånd, men vill att man ska gå ännu längre, säger hon till SVT Nyheter.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0