Annie Lööf.

Lööf utpekas som hemlig medlem i globalistisk elitgrupp

Publicerad 27 september 2018 kl 13.30

Inrikes. Centerpartiets ledare Annie Lööf är medlem i den globalistiska elitorganisationen Trilaterala kommissionen. Det hävdar MP-veteranerna Birger Schlaug och MaLou Lindholm på Expressen Debatt på torsdagen. Detta är inte lämpligt för ett statsråd eller en möjlig statsminister, menar de.

Gilla artikeln på Facebook

Trilaterala kommissionen grundades 1973 av den amerikanske finansmannen David Rockefeller för att stärka USA:s samarbete med Västeuropa och Japan.

Flera svenskar är medlemmar, bland annat Marcus Wallenberg, Urban Ahlin och Carl Bildt.

Forskare har visat att det slutna internationella nätverket i 40 år kunnat sätta agendan för världspolitiken.

– Min forskning visar att kommissionen på sina möten sätter dagordningar som regeringarna sedan genomför. Kommissionen möts utanför offentlighetens ljus eftersom den inte vill låta sig styras av den offentliga opinionen, sade historikern Dino Knudsen vid Köpenhamns Universitet till P1 Morgen 2013.

Kommissionens syfte är enligt Dino Knudsen att möjliggöra för medlemmar av den internationella eliten att träffas i slutna rum och utan insyn fatta breda beslut som rör internationella relationer och världsekonomin. Hans forskning visar bland annat att sällskapet på 1970-talet lyckades få ett avgörande inflytande i Världsbanken och Internationella valutafonden. Jimmy Carter använde enligt Knudsen Trilaterala kommissionen som språngbräda för att bli president i USA.

Nu säger Birger Schlaug och MaLou Lindholm att Centerpartiets partiledare Annie Lööf är en av medlemmarna.

Hon ska under 2017 ha blivit "invald" i Trilaterala kommissionen, förklarar de båda, och därefter försökt dölja det.

Detta "diskvalificerar" henne som såväl statsminister som minister.

"Och var och en har rätt att vara med i de organisationer man vill. Även sådana som driver nyliberalismens idéer. Men alla kort bör vändas på. Även det vars framsida visar en glatt leende drottning med vurm för human flyktingpolitik. Sverige behöver inte en statsminister – eller ens ett statsråd – som är medlem i en privat global organisation som bakom stängda dörrar har som syfte att leda världen", skriver de båda miljöpartisterna på Expressen Debatt.

Annie Lööf deltog även förra året på det hemliga Bilderbergmötet.

– De ser henne som en blivande statsminister och de vill veta var hon står i vissa frågor, sade då Magnus Hagevi, professor i statsvetenskap, till vn.se om varför Lööf fått en inbjudan till Bilderberggruppen.


Polen, Kroatien och Slovakien har de tryggaste medborgarna. Mångkulturella länder som Sverige och Frankrike mycket farligare, enligt EU:s officiella statistik.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Två barn knivhuggna i Stockholm

Ena offret en flicka. Annan minderårig gripen för mordförsök.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Karolinska: Munskydd hindrar coronasmitta. Professorn: "Bör vara en nyckelkomponent för att minska spridningen"0 

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0